Средствата за обезщетенията, които искат семействата на двете разменени бебета

...
Средствата за обезщетенията, които искат семействата на двете разменени бебета
Коментари Харесай

Кой ще плати 600 хил. лв. обезщетение за разменените бебета?

Средствата за компенсациите, които желаят фамилиите на двете разменени бебета от болница " Шейново ", ще бъдат обезпечени от бюджета на София. Това сподели общинският консултант Яна Тодоранова.  

Вчера юристите на двете фамилии оповестиха, че ще желаят обезщетение от общо 600 000 лева Предложенията за непринудено решение на разногласието ще бъдат импортирани в лечебното заведение. След като внесат исковете в болничното заведение, те ще би трябвало да се разискват и гласоподават от Столичния общински съвет. 

Тодоранова акцентира, че първо би трябвало да мине цялата правосъдна процедура. 

“Процедурата е доста ясно написана. Човешкото страдалчество може доста мъчно да бъде остойностено. Важно е, че към този момент има троен надзор в болничното заведение, по този начин, че в последващи случаи рискът от сходна неточност да се сведе до най-малко ”, сподели пред БТВ ръководителят на Комисията по опазване на здравето към Столична община доктор Антон Койчев. 

“Това са може би едни от най-сложните случаи, когато би трябвало да се вземе решение по правдивост. В такива случаи способен е българският съд. След законовата процедура и в случай че претенцията бъде ориентирана към Столичния общински съвет, ние ще вземем своето решение по правдивост, само че и с грижа към обществения запас ”, сподели зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето към Столична община Милка Христова. 

Сумата не е дребна и тя визира индиректно джоба на всеки софиянец, добави тя. 

„ Изплащането на сумата е въпрос на организация. Ако има такова решение и то влезе в действие, в границите на няколко седмици може да се реализира. Ние не можем да заместим съда. Когато има решение, ще го осъществим във допустимо най-кратките периоди “, сподели още Милка Христова. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР