Средствата за магистрала „Хемус“ за тази година бяха умишлено оставени

...
Средствата за магистрала „Хемус“ за тази година бяха умишлено оставени
Коментари Харесай

Държавата дължи милиони по инхаус договори

Средствата за автомагистрала „ Хемус “ за тази година бяха съзнателно оставени като нулеви, тъй като се чака позволение на заплетения проблем с инхаус договорите, означи в предаването „ Тази неделя “ министърът на районното развиване Гроздан Караджов.

По думите му страната дължи над 130 милиона на компаниите, които работят по инхаус контракти – това са участници освен в строителството на Автомагистрала „ Хемус “, а и на скоростния път Мездра – Ботевград.

Работим върху вид, при който да се трансформират тези контракти от инхаус в същински строителни контракти, означи още районният министър. Инхаус договорите са със противоречиво законово положение по неговите думи.

„ Трябват ни същински строителни контракти, при които изпълнителите, т.е. строителните компании, които и в този момент работят върху автомагистрала „ Хемус “, ще носят гаранцията за издигнатото “, изясни министър Гроздан Караджов.

„ Иначе сега страната си заплаща, държавната компания „ Автомагистрали “ проформа се води реализатор на строителството - т.е. отново страната носи всички гаранции за пътя. Един да работи и строи, а различен да носи гаранциите, и то това да сме отново ние данъкоплатците, не ми се коства преференциално и оправдано “, разяснява той.

Според него всичко е доста неприятно маскирано и не до дъно юридически вярно. „ Няма по какъв начин да продължим по този юридически несъвършен метод да строим автомагистралата “, съобщи Гроздан Караджов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР