Средновековната римска крепост Сексагинта Приста в Русе събра най-добрите творци

...
Средновековната римска крепост Сексагинта Приста в Русе събра най-добрите творци
Коментари Харесай

Базар на приложни изкуства в Русе

Средновековната римска цитадела Сексагинта Приста в Русе събра най-хубавите създатели на приложното и изтънчено изкуство

Закачливи декорации от сребро, бижута с пясък от целия свят са единствено част от предложенията им. Зад изяществото на тези ръчни произведения обаче, с изключение на доста труд, се крият и проблемите на създателите.

Изделия от керамика, дърво и восъчни екологични кърпи допълват пъстрата палитра от изящни предмети. Цветан Панайотов от София демонстрира авторските си бижута от алуминий. Изработва ги към този момент 8 години, само че споделя че сега той и сътрудниците му мъчно оцеляват.

"Реализацията е слаба. Притеснени хора от ред проблеми и мъчно се оцелява. Не ни обръщат внимание, държа да кажа, държавното управление. Има стратегии, по които бихме могли да участваме, само че би трябвало да имаме компании регистрирани, а ние сме актьори, имаме различен тип компании. " - споделя Цветан Панайотов, представен от.

Материалите, с които работи Цветан Панайотов, също са поскъпнали, защото са вносни.

"Растат цените непрестанно. Нашите не, защото би трябвало да съумяваме да ги продаваме. " - регистрира той.

А ползата на русенци в първия ден на базара беше огромен. Те имаха опция да се включат и в арт работилници за направа на сапуни от глицерин и на восъчни свещи. Росица Иванова реши да направи сама подарък за племенницата си.

"Много е забавно, научаваш нещо ново, доставяш си наслаждение на себе си и на близките. Тук се научават доста нови техники. " - удовлетворена е тя.

Базарът на приложни изкуства е част от самодейността „ Европейска нощ на музеите ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР