Средно по почти 10 бона са дарили фирми и еднолични

...
Средно по почти 10 бона са дарили фирми и еднолични
Коментари Харесай

По 10 бона дарили фирмите за година

Средно по съвсем 10 бона са дарили компании и еднолични търговци през предходната година и са заявили това в данъчните си заявления, като общата сума от бизнеса надвишава 40,3 млн., сочат данни на Националната организация по приходите (НАП), предоставени на в. „ Монитор ".

Логично максимален е броят на компаниите и дарените суми по код 01, в който обаче има цели 17 позиции включващи - здравни и лечебни заведения и профилирани обществени институции, учебни заведения, детски градини, бюджетни предприятия, обществено слаби и хора с увреждания, както и кооперации за тях и кооперации за инвалиди и потърпевши от бедствия. Във въпросния код са още и БЧК, културни институти, юридическите лица с нестопанска цел, подпомагащи културата, фондът „ Енергийна успеваемост и възобновими източници,, комуните за лекуване на наркозависими, УНИЦЕФ. За тези цели 2623 компании са дарили 36,185 млн. лева, а 1427 еднолични търговци - 4,147 млн. лева Освен това 135 физическите лица са заявили дарения по този код за съвсем 381,5 хиляди лева

За предходната година единствено 85 са даренията за Фонда за лекуване на деца и Центъра за асистирана репродукция, като общата сума от физически и юридически лица възлиза на 325 446 лева Най-много - 21, са бизнесмените, дарили общо съвсем 230 бона. При едноличните търговци броя на пожертвуванията е 63 на стойност 95 817 лева От елементарните данъкоплатци единствено един човек е дарил за задачата 100 лева и е отбелязал това в данъчната си декларация. Не става обаче ясно дали парите са били дадени за лекуването на деца или за асистирана репродукция. Общо 550 хиляди заявления са подали физическите лица до края на април, само че от тях едвам 137 са вписали дадените суми за дарения през предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР