Средният процент на карантинирани учители в страната в момента е

...
Средният процент на карантинирани учители в страната в момента е
Коментари Харесай

Денков: Здравните власти решават дали да затворят училищата, ние се съобразяваме с учебната програма

Средният % на карантинирани учители в страната сега е 3.6%, а на възпитаници 2.8%. Ситуацията в страната е извънредно пъстра и има огромни разлики сред другите области. Това съобщи министърът на образованието акад. Николай Денков.

Към момента към 15% от учениците учат онлайн по избор на самите тях и на родителите им.

По отношение на предлагането за увеличението на междусрочната почивка, Денков съобщи, че то е съобразени с календарната година, а не с пика на петата вълна.

„ В момента в учебните заведения се оформят оценки и се организират изпити преди края на периода. Моето предложение е съобразено точно с това, а в случай че здравното министерство реши, че има заплаха за децата и е нужно по-рано затваряне, ще го създадем “, разяснява още Денков пред Нова телевизия.

Според него към този миг няма толкоз високи бройки на карантинирани възпитаници, по отношение на минали талази.

„ Учебната година ще си приключи както си е планувана, в случай че не стане някакво знамение. В края на тази година ще се компенсира с спомагателна подготовка и през лятото с обособени извънкласни форми, като по този метод се прави самостоятелен проект за всяко дете по отношение на неналичията му “, съобщи още Денков.

Той още веднъж съобщи, че съгласно него образователната година би трябвало да стартира с към 10 дни по-рано.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР