Средните световни температури в началото на юни са най-високите, регистрирани

...
Средните световни температури в началото на юни са най-високите, регистрирани
Коментари Харесай

Температурите за началото на юни са рекордни в света

Средните международни температури при започване на юни са най-високите, регистрирани за интервала от европейската работа " Коперник ", като надминават предходните върхове със " забележителна разлика ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Светът преди малко претърпя най-топлото записано начало на юни, след май, който беше единствено с 0,1 градуса Целзий по-хладен от върха ", сподели Саманта Бърджис, заместник-директор на Европейската работа за климатични промени " Коперник ".

" Средните температури на въздуха до повърхността на планетата през първите няколко дни на юни бяха най-високите, регистрирани в набора от данни ERA5 за началото на юни, и то със забележителна разлика ", прецизират от " Коперник ". Някои от техните данни са още от 1950 година Това известие беше направено, когато публично към този момент стартира метеорологичното събитие Ел Ниньо, нормално обвързвано с повишение на световните температури, припомнят от " Коперник ". Службата наскоро разгласи, че повърхността на океаните преди малко е минала през най-топлия регистриран май.

В началото на юни световните температури са надхвърлили прединдустриалните равнища с повече от 1,5 градуса Целзий, което е най-амбициозната граница, сложена от Парижкото съглашение от 2015 година Това е първият път, когато тази граница е надмината през юни, само че от няколко години тя към този момент е преминавана няколко пъти през зимата и пролетта.

" Всяка парченце от градуса е от голяма важност за отбягване на още по-сериозни последствия от климатичната рецесия ", акцентира Саманта Бърджис в официално съобщение.

Службата " Коперник " е основана в Бон, където в този момент се организират интернационалните договаряния за климата под егидата на Организация на обединените нации, преди огромната конференция КОП28, планувана за Дубай в края на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР