Средните доходи в България не водят до среден стандарт на

...
Средните доходи в България не водят до среден стандарт на
Коментари Харесай

Любослав Костов, КНСБ: Средните доходи в България не водят до среден стандарт на живот на българина

Средните приходи в България не водят до междинен стандарт на живот на българина. Потреблението на българина в неговата всеобща част е насочено към артикули и услуги от дребната потребителска кошница. Характерно за държанието на икономическите субекти е, че когато им понижава покупателната дарба те се ориентират тъкмо към такива артикули - самун, сирене, кисело мляко, яйца - тези, които нарастват много повече от междинната инфлация, съобщи в " Денят стартира " Любослав Костов от КНСБ.

По думите му ценовите разлики сред страните в Европа не могат да обяснят ниското ниво на нашите приходи и ниския ритъм на растеж на нашите приходи, защото към този момент би трябвало да мислим по какъв начин да догоним равнището, което бяхме достигнали година и половина преди да тръгне възходящата инфлация.

" Продължаваме да настояваме за минимална работна заплата от 850 лева още от 1 юли тази година, а от 1 януари 2024 година - 1000 лева минимална заплата. Настояваме още за оптимално бързо приемане на Бюджет 2023, с цел да има политика по приходите за хората в бюджетната система ", сподели още Любослав Костов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР