Средна годишна инфлация от около 8 процента се очаква до

...
Средна годишна инфлация от около 8 процента се очаква до
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Очаква се годишна инфлация от около 8%

Средна годишна инфлация от към 8 % се чака до края на годината и понижаване и през идната година. Това съобщи в Пловдив министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, като посочи, че чака подадените към министерството данни: 

" До края на годината да стигнем средногодишна база от към 8% и тя да продължи да понижава през идната година. Едноцифрена е сега инфлацията - това е нещо доста значимо. Надяваме се тя да продължи да понижава. Разбира се, тук е доста значимо и да нямаме фактори, които помпат изкуствено инфлацията. Един подобен сега е възбраната на импорт от Украйна, който в действителност, в последна сметка, предизвиква и тъкмо подобен резултат на края ".

Богданов предвижда опазване на цените на горивата у нас, като означи, че България не е изолиран пазар, само че сега сме с едни от най-ниските цени в Европейски Съюз.  Той добави и значимостта на това компанията " Лукойл " да заплаща налози в България:

" Данъците, които се дължат, както корпоративният налог, както и данъкът свръхпечалба, да се заплащат в съответните периоди, тъй че, тези налози, тези запаси, да могат да бъдат насочвани назад към помощ на потребителите и към подкрепяне на българската стопанска система ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР