Средата на сигурност на Балканите се влошава, заяви министърът на

...
Средата на сигурност на Балканите се влошава, заяви министърът на
Коментари Харесай

Каракачанов: Влошава се средата за сигурност на Балканите

Средата на сигурност на Балканите се утежнява, съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов по време на годишна конференция на началника на защитата.

Вицепремиерът означи, че проблемите със сигурността в района попадат единствено незадълбочено в отчетите на сътрудниците ни от НАТО, а за тях би трябвало се приказва ясно, без да се подминават. Съюзническите ни задължения би трябвало да се съблюдават, само че дилемите по опазването суверенитета и териториалната целокупност на България би трябвало да е приоритет, уточни още Каракачанов.
 
Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев означи, че предизвикателство в районен проект остава и бежанският поток. Според него капацитетът на военния инструмент не е задоволителен, нужни са спомагателни дипломатически, политически и разследващи принадлежности.
 

Генерал Боцев счита, че предвид на динамичната изменяща се конюнктура на Балканите, страната има потребност от нов стратегически обзор на защитата и визия за развиването на въоръжените сили в дълготраен проект.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР