Втори е Румен Гечев, който обяви, че няма да се

...
Втори е Румен Гечев, който обяви, че няма да се
Коментари Харесай

Най-желан за евровота в БСП: Кристиан Вигенин е с най-много номинации

Втори е Румен Гечев, който разгласи, че няма да се „ прегръщат с неприятни другарчета “

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира, с цел да подреди листите си за народен и европейски парламент. Водач на евролистата се чака да е зам.-шефът на партията и на Народното събрание Кристиан Вигенин. Очаква се обаче той да резервира и първото място в листата в Ямбол за 50-ото Народно събрание.

Румен Гечев е номиниран за второто място.

„ Номиниран съм за евродепутат и съм дал единодушие. Все отново се чака решение на Националния съвет на Българска социалистическа партия ”, съобщи той на влизане в съвета. „ Няма нищо сензационно в стратегиите ни. Основните ни цели и политики не са разнообразни, ние си ги следваме и не се прегръщаме с „ неприятни другарчета ”, акцентира Гечев. Според него девизът на евродепутатите би трябвало да бъде „ Достойна България в Европейски Съюз “. 

„ Не може да се явим с пет листи. До 4 май има още близо седмица, до на следващия ден управлението би трябвало да направи всичко допустимо да събере всички обединения, които са декларирали, че би трябвало да се явят на избори, и да ги сплоти към концепциите на социализма ”, разяснява Петър Мутафчиев.Той съобщи, че 1 май е прекомерно късно за това да се случи. “

Излъчени са към 100 номинации за представители в Европейския парламент, от които ще бъдат избрани листите с претендентите.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР