Средата на седмицата изведнъж се напълни с новини. Освен новото/старо

...
Коментари Харесай

К: България | Радев назначи новото служебно правителство, Петков и Василев влизат в политиката

Средата на седмицата внезапно се изпълни с вести. Освен новото/старо служебно държавно управление изненадваща вест пристигна от Национална агенция за приходите, която ще ревизира спортния тотализатор - това е една черна дупка, в която никой не знае какво се случва. В европарламента пък дискутираха глобите " Магнитски " на Пеевски и Божков. Очакваният нов политически план на Кирил Петков и Асен Василев към този момент публично е реалност, само че нотка озадачение измежду почитателите на " Кирил Петков - министър председател " внесе изказванието на водача на политически клуб " Екогласност " (част от коалиция " Българска социалистическа партия за България " ) Емил Георгиев (агент Станислав от Държавна сигурност) пред Българска национална телевизия, че е бил издирван от Петков и Василев като евентуален мандатоносител.Кои са водещите международни вести в четвъртък може да прочетете.Най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯ Президентът Румен Радев назначи третото си служебно държавно управление
Президентът Румен Радев назначи трето си служебно държавно управление в границите на своя мандат. Неговият състав е съвсем еднакъв с този на предходното служебно държавно управление, като има единствено три промени - икономическият министър Кирил Петков, финансовият министър Асен Василев и транспортният министър Георги Тодоров не са част от него. Президентът предизвести министрите, че против тях " ще не престават да се хвърлят големи запаси - парите, медиите и въздействието на хората, които имат страната за своя бащиния ". Кирил Петков и Асен Василев ще вземат участие на идните избори със собствен план Очаквано някогашните към този момент служебни министри Кирил Петкови Асен Василев оповестиха, че. Заради неналичието на време новата групировка ще се яви на вота с към този момент съществуваща регистрация на друга партия, само че към момента не е ясно коя. Иначе Петков изясни, че новият план няма да се самоограничава в категориите " ляво " или " дясно ", нито ще е " президентска партия ", а ще работи за " продължение на смяната ". Срокът за онлайн преброяването се удължава до края на септември Това заяви представителят на държавното управление Антон Кутев. Първоначално то можеше да се извърши до 17 септември. До удължаването се стигна, откакто в първите два дни от преброяването. Санкциите по " Магнитски " против Пеевски, Божков и Желязков развълнуваха и европарламента
Санкциите по закона " Магнитски ", наложени от Съединени американски щати на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков поради корупция, станаха тематика на спор и в европарламента през днешния ден. Конкретният мотив бяха въпроси от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) към Брюксел: какво прави Европейска комисия за битката с корупцията в страните членки, откакто Съединени американски щати явно реагират много по-директно на неправилни процеси в България. И каква ще бъде ролята на Европейската прокуратура в тях и дали Европейска комисия ще създаде обща тактика за битка с корупцията в Европейски Съюз. Повечето от изказалите се евродепутати показаха неодобрение, че Брюксел демонстрира състрадание към корупцията в България, а страна отвън съюза подхваща съответни дейности.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР