Сред многото иновации в историята на съвременните смартфони, безспорно най-радикалната

...
Сред многото иновации в историята на съвременните смартфони, безспорно най-радикалната
Коментари Харесай

За сгъваемите екрани и бъдещето на смартфоните

Сред многото нововъведения в историята на актуалните смарт телефони, несъмнено най-радикалната са сгъваемите екрани. През 2019 година Samsung пое сериозния риск да стартира тази оригиналност на пазара. С неизменност и непреклонно рационализиране на продуктите, компанията преодоля първичните компликации и сега справедливо има пазара за този тип устройства. С третото си потомство смарт телефони със сгъваем екран, показани през актуалната година, (за краткост ще ги назоваваме “сгъваеми устройства ”) производителят прави голяма крачка към превръщането им в една от главните мобилни технологии на бъдещето.

Преди всичко, с Galaxy Z Flip3 5G и с по-големия Galaxy Z Fold3 5G Samsung са “заковали ” най-хубавия типоразмер (форм фактор) за плътно сгъваемо устройство. При Galaxy Z Flip3 5G комбинацията от именития flip дизайн с технологията на сгъваемите екрани наподобява като резултат от добра магия. В прегънат тип е с габарити 72x86x17 мм, т.е. малко по-голям е от три залепени елементарни бисквити. Но на света няма бисквити с 1,9-инчов външен Super AMOLED екран (резолюция 512x260 пиксела), който да демонстрира разнообразна информация единствено с едно допиране. Веднъж разгънатo, устройството е с 6,7-инчов сгъваем Dynamic AMOLED 2x екран, с едвам забележима сгъвка по средата. Накратко – чудесна приложимост на сгъваемите екрани за реализиране на до неотдавна невъзможна композиция от гъстота и огромен екран. Колкото до главния екран, той предлага 1080 x 2640 пиксела (~425 ppi плътност), 120Hz периодичност на освежаване и 1200 нита пикова бляскавост.



Samsung са създали нужното, с цел да пенсионират страховете, че едно такова устройство със сгъваем екран е нежно като момина сълза. Качеството на направата е безусловно безупречно и основава чувство за стабилност, както от първи допир, по този начин и при по-продължителна приложимост. В допълнение, Galaxy Z Flip3 5G и Galaxy Z Fold3 5G са първите сгъваеми смарт телефони, които имат документ за водоустойчивост IPX8. Рамките им са направени от най-здравата алуминиева сплав, употребена в Galaxy до момента -    Armor Aluminium, а предният и задният похлупак са от най-неуязвимото стъкло отвън прозорците на бронираните коли – Corning Gorilla Glass Victus. В същото време особено основаното покритие Gorilla Glass DX покрива лещите, като по едно и също време ги пази и усъвършенства оптичното качество. Всичко това значи, че инцидентни изпускания на пода или одрасквания от твърди предмети в джоб или чанта, няма да са проблем за вашия сгъваем телефон от серията Galaxy Z.

е здрав освен в директния физически смисъл. Той е брониран и против киберзаплахи посредством платформата за мобилна сигурност Samsung Knox. Във времена на засилващи се хакерски атаки това от ден на ден наподобява като една прозорлива инвестиция на Samsung, която следва да се изплаща в бъдещето, и която ще бъде все по-високо оценена от потребителите.



Устройството има и обилие от продуктивност с отличните хардуерни спецификации: осемядрен чипсет Qualcomm Snapdragon 888 с 5G връзка, 8GB RAM и 256GB вградена памет. Батерията е с потенциал 3,300 mAh, с опция за 15W бързо зареждане, като зарядното устройство се подава настрана. Директно от комплекта можете да зареждате през USB-C.

В департамента по фото/видео снимане Galaxy Z Flip3 5G разполага с 2+1 камери. Две съществени 12-мегапикселови (широкоъгълна и ултраширокоъгълна) камери с оптична стабилизация на изображението и една 10-мегапикселова селфи камера. Тук Galaxy Z Flip3 5G показва и две големи улеснения на сгъваемия форм фактор – от една страна, потребителите могат да си вършат бързо селфи с главните камери при прегънат телефон, оглеждайки се на външния екран. От друга страна, прегънат под ъгъл (като лаптоп) смарт телефонът може да бъде комплициран на всяка равна повърхнина, с цел да послужи като статив за личните си камери. Това в действителност трансформира играта, освен тъй като можете да си спестите пари за фото статив, само че и тъй като “самоснимачката ” става комфортна за първи път в ерата на смарт телефоните. Иначе казано, край с неловките опити за закрепване на смарт телефона, с цел да си извършите фотография с другари на излет в планината. Нещо повече, слагането на Galaxy Z Flip3 5G в полусгънат тип е доста комфортно и за приложения като видеочат, слушане на музика в YouTube Music или гледане на видео в YouTube. Във Flex режим видеото се реалокира в горната част на екрана, а долната му част става надзорен панел, на който се появяват бутони за по-лесно ръководство на наличието.



С новите си сгъваеми смарт телефони Samsung обезпечава и спомагателна добавена стойност за потребителите, в следствие от своето партньорство с Гугъл. Популярни приложения и услуги на Гугъл като YouTube, Гугъл Maps, Gmail и Гугъл Chrome са особено усъвършенствани за сгъваемите екрани на Galaxy Z Fold3 5G и Galaxy Z Flip3 5G. A видеочатът с Гугъл Duo самичък по себе си наподобява като сериозна иновация на мобилното потребителско преживяване.

Друг превъзходен за потребителите резултат от колаборацията с Гугъл е, че сега Samsung дава 2 или 4 месеца безвъзмезден достъп до YouTube Premium. Предложението е за всеки, сдобил се с Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 и други определени Galaxy устройства, закупени след 6 март 2021 година YouTube Premium е платената версия на YouTube, която дава преимущества като достъп до наличието на YouTube Originals, гледане на видео без реклами, евакуиране и офлайн достъп до видео наличие и гледане във фонов режим. Част от YouTube Premium е и музикалната услуга YouTube Music Premium.

На българска почва това предложение е в допълнение подсладено с в навечерието на коледния сезон. До 28.11.21 година всеки, който закупи Samsung Galaxy устройство от определена селекция (Galaxy Z Fold3, Z Flip3, S21 Ultra, S21+, S21 или S20 FE) в партньорската комерсиална мрежа на Samsung, ще може да закупи на половин цена смарт часовник от серията Galaxy Watch4.
 Радев с повече гласове от първия тур на президентския избор 2016
348 631 повече печели на първи тур президентът Румен Радев, съпоставено с първи тур на изборите през 2016 година, демонстрират данните на ЦИК. Кандидат-президентската...
 Бащата на Пеевски желае Румен Радев да понижи депутатската заплата на сина му
Славчо Кънчев, бащата сегашния към този момент народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, е изпратил писмо до президента Румен Радев с искане за понижаване на заплатите...
 Новите случаи на ковид у нас понижават, броят на умрелите остава висок
Броят на новите случаи на ковид понижа и като безусловно число, и като %. 2839 са новооткритите случаи за 17 ноември,...
 www.expert.bg  Повишават най-ниските пенсии  Бил Гейтс предвижда завършек на пандемията от Covid през лятото  Бизнесът сигнализира за риск от режим на тока в Европа  Осигуриха още 250 млн. лева по мярката 60 на 40  www.iwoman.bg  Нестандартни приложения на зехтина вкъщи  Хляб душичка без месене  Какво би трябвало да извършите, с цел да съумеете в любовта съгласно зодията  Много мъчно се построява връзка с тези три зодиакални знака  https://www.sportlive.bg  Левски чака атакуващ халф от Бразилия, който попада в профила на Станимир Стоилов  Гарбине Мугуруса стъпи на  Резултати и класиране в НБА (18.11.2021 г.)  УЕФА разгласи наказването на Антоан Гризман за аления картон против Ливърпул в Шампионска лига Лекари от УМБАЛ " Св. Анна " -София избавиха...
Уникална интервенция избави 34-годишна жена, бременна в 5-ти месец. Тя е призната...

Заедно можем
Стачка спря метрото и трамваите в Атина... Задържаха тинейджър за кражба на криптовалути... Извънредно състояние в канадска провинция... Какви ще се случи с вашето тяло, когато не вършиме... Това са 8-те най-силни естествени антибиотика... Трифон Панчев: Прехвърчат искри...
На Изпълнителното бюро (ИБ) на Българска социалистическа партия се приказва както за оставката н...
Боби Ваклинов: 45-ият и 46-ият парламент бяха тъкмо това - цирк
Боби Ваклинов е един от тези хора, които евентуално...
Проектът " Vodoraslo " или к
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР