Сред мъдрите приказки, родени от народа ни през вековете има

...
Сред мъдрите приказки, родени от народа ни през вековете има
Коментари Харесай

Грешката на господин Пеевски

Сред мъдрите приказки, родени от народа ни през вековете има една, която господин Делян Пеевски е трябвало да си спомни, преди да обърне внимание посредством своите вестници на нещото Светослав Иванов. Тя гласи „ Не хвърляй камък в рядко нещо. Ще те оплиска. ”

Допускам, че просто му е пристигнало до гуша от папагалските мръсотии, които се леят против него от „ Капитал ” и компания, както и от техните сътрудници в тв приемниците. Не единствено го позволявам, а съм сигурен, че е по този начин, тъй като бях мазан по същия метод от тези човечета повече от 10 години, до момента в който бях притежател, основател и издател на вестниците от „ Пресгрупа 168 часа ” и по-късно на пресгрупа „ Монитор ”.

И моите нерви от време на време не устояха и като се изключи че им теглех по една банишорска майна, ясно и тъкмо споделях каква зараза в занаята популяризират тия зелени маймуни. Разбира се, те каляха наред българските бизнесмени или по поръчка, или за рекет. Така е и до през днешния ден, несъмнено, много по-перфидно.

Точно подобен е и казусът с нещото Светослав Иванов и изявлението му с шефа на групата „ Ню имидж България “ Ярив Лернер. Поканил го бил да беседват за киното като промишленост. И ей по този начин, най-невинно, от чист професионален интерес го попитал за договорката с Делян Пеевски.

И в този момент да забележим по какъв начин тъкмо го е попитал, тъй като във въпроса на Иванов е заровено кучето. Та Иванов попитал Лернер дали не се тормози, че някои от изданията на Пеевски „ са натоварени с много негативи през годините, подозирани са в много политически зависимости, в това, че са служели за средство за разпра с доста неуместни и политически, и стопански съперници? “

Ето, читателю мил, това е школата на „ Капитал “ – обективничко, невинничко и подличко да излееш мръсотията си като въпрос с детайли на коментар и клюки.

След по този начин заложения въпрос би трябвало да си цялостен наивник, с цел да не ти стане ясно, че господин Лернер е бил поканен в студиото не толкоз поради непринудено зародилия интерес на водещия към киното като промишленост, а тъкмо с цел да му бъде заложен този въпрос, по този метод и апропо да бъдат оплюти група издания на Делян Пеевски, които са обект на търговски интерес от компанията на Лернер. В тази точно технология – мръсничко, подличко, невинничко, обективничко е инфекцията, която „ Капитал “ и агентурата му вкараха в българската публицистика.

Всъщност на нещото Иванов бе обърнато внимание в „ Труд “ още през януари тази година. В публикацията “Светослав Иванов завърши с публицистиката, да влиза в политиката ” бе оценен сериозният недостиг на обективност у известното лице на най-голямата частна българска телевизия – бТВ.

Лоши хора споделят, че този недостиг и съвсем незабележима пристрастност на Иванов си имат цена. Той не бил просто ефирен водещ със мощно развъртян блян в миналото (ако може по-скоро) да се види в министерското кресло на ул. “Ал. Жендов ” № 2, а и добре заплатен лобист на избрани стопански и политически ползи. Ти да видиш! А Иванов другояче е един дребничък, възпитаничък – бузките да му нащипеш от трогване. Но в случай че човек си даде труда да попрегледа предаванията му, ще види, че в случай че го няма Иванов, няма да могат да се изявяват в комфортни изявленията Иво Прокопиев, съдията с политически пристрастености Лозан Панов, политическото зомби Христо Иванов и доста още като тях.

В същата стилистика – обективничко, загриженичко, почтеничко – бе решено и предаването му през януари, в което дружно с капиталската тайфа раздуваха издадената клеветническа книга за българската публицистика, наречена „ Бяла “. В това предаване дружината, дружно с Иванов се оплаква и руга българската публицистика, като че ли те са на Марс. Нима „ журналистът “ Светослав Иванов е не запомнил, че като подобен, той би следвало да е посредник, а не съдник, комфортно базирайки се на манипулативни данни от подвластни журналистически организации. Интересно е също, за какво не бе поканил на седянката нито един от грешниците, изобличени в книгата. Например мен. Да си кажа и аз думата, дето се вика. Има да очаквам!

Тук е мястото да отбележа, че нещото Иванов се явява от ден на ден не като водещ, а като воден публицист. Води го групата на Прокопиев, водят го други стопански кръгове, инженерни политически ГМО-та и не на последно място Сорос и Мамона. Но към момента Иванов не го признава, не застава в праймтайма в неделя вечер на най-рейтинговата телевизия и не признава, че поддържа и постанова “аджендата ” на Прокопиев и компания. Не! Има си отработена стилистика – кротичко, възпитаничко, независимичко – червени бузки.

Но да се върна на грешката на господин Пеевски. Като прочетох какво съм написал до тук, се замислих, че и аз в действителност бих хвърлил камъка в нещото Иванов. Колкото и да ме опръска, по-важно е хората да видят какво се крие под фината му, мазно извъртяна повърхнина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР