Сребърният медалист в скока на височина от Европейското първенство по

...
Сребърният медалист в скока на височина от Европейското първенство по
Коментари Харесай

Тамбери за битката с Недосеков: Беше като боксов мач

Сребърният медалист в скока на височина от Европейското състезание по лека атлетика в зала в Торун Джанмарко Тамбери дефинира борбата за златния орден с първенеца Максим Недосеков като “боксов мач”. Беларусинът завоюва с най-хубав резултат в света за сезона и народен връх на страната си от 2.37 метра, а италианецът остана втори с 2.35 м.



" Беше необикновено съревнование. Очаквах отлично съревнование, само че този човек (Максим Недосеков) подвигна равнището толкоз високо. Щастлив съм за него. Беше като боксов мач. Той е в действителност страховит играч. Другият човек, който се очакваше да скочи по-високо (Матеуш Пржибилко) имаше лека травма по време на надпреварата, тъй че останахме единствено двамата в надпреварата. Това беше ужасно показване за летния сезон и за Олимпийските игри ", съобщи Тамбери след финала.

The highlight of so far?

Maksim Nedasekau prevailed in an epic head-to-head against Gianmarco Tamberi for the high jump title!
— European Athletics (@EuroAthletics) " Обичам залата в Торун, невероятна е. Вече сложих персонален връх тук по-рано тази година (2.34 м). Харесва ми играта на прекосяване на височини, това ме ядосва и ме кара да скачам по-добре. Ето за какво скочих 2.37 след два неверни опита на 2.35 м. На 2.40 м скоковете ми не бяха толкоз положителни, само че просто желаех да се опитвам на тази височина ", добави първенецът на Европа.

Недосеков рискува след два неверни опита на 2.35 м и качи летвата на 2.37 м в инфарктен опит за купа, който се оказа сполучлив.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР