Сребърната медалистка от Световното първенство по лека атлетика Шерика Джаксън

...
Сребърната медалистка от Световното първенство по лека атлетика Шерика Джаксън
Коментари Харесай

Ямайска спринтьорка с най-добър резултат на 100 м за сезона

Сребърната медалистка от Световното състезание по лека атлетика Шерика Джаксън реализира най-хубав резултат в света за сезона в спринта на 100 метра по време на националното състезание на Ямайка.

Джаксън записа време 10.65 секунди, изравнявайки петото най-хубаво достижение при дамите за всички времена. Това е втора национална купа в дисциплината за сприньорката, която си обезпечи и квота за Световното състезание в Будапеща (Унгария) през лятото.

Шерика Джаксън, която е и международна шампионка на 200 метра, изпревари Сашалий Форбс, която приключи за 10.96 и Наташа Морисън с 10.98 секунди.

Джаксън бе сюрпризирана да научи, че се е изкачила на петото място за всички времена и съобщи, че разликата е пристигнала от положителния старт.

„ През предходната година споделих, че един от главните ми проблеми е стартът. Мисля, че през днешния ден се оправих. Свърших доста добра работа “, съобщи атлетката пред организация „ Ройтерс “.

Тя акцентира, че има какво още да усъвършенства за Световното състезание в Будапеща.

„ Знам, че имам мощен свършек на спринта, само че би трябвало да работя още “, добави Шерика Джаксън.

Един от спринтьорите, с който Джаксън тренира – 21-годишният Роън Уотсън впечатли с успеха си на 100 метра при мъжете с време 9.91 секунди.

19-годишният Рошон Кларк записа най-хубаво достижение в кариерата си, усъвършенства националния връх и изравни международния връх за юноши до 20 години в бягането на 400 метра с трудности с 47.85 секунди.

/КМ/
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР