Сръбският тенисист Новак Джокович, който е №1 в световната ранглиста,

...
Сръбският тенисист Новак Джокович, който е №1 в световната ранглиста,
Коментари Харесай

Новак Джокович се наложи над Холгер Руне и продължи към полуфиналите в Париж

Сръбският тенисист Новак Джокович, който е №1 в международната класация, победи датчанина Холгер Руне със 7:5, 6:7 (3), 6:4 и се класира за полуфиналите на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Париж. Мачът продължи 2 часа и 55 минути.

Това бе повтаряне на финала от предходната година в Париж, когато младият датчанин победи в три сета, а в този момент Джокович взе реванш.

Първият гейм бе равносилен до 5:5, като всеки взимаше подаването си. Джокович съумя да поведе с 6:5, а по-късно и да пробие в решителния гейм, като осъществя още първия си сетбол.

Във втората част Руне проби за 2:1, само че незабавно по-късно Джокович направи рибрейк и изравни при 2:2. При сервис на датчанина при 4:5 сръбският тенисист имаше мачбол, само че Руне съумя да го избави с доста прекрасен сервис. След това той завоюва гейма и изравни. Стигна се до тайбрек във втората част, в който Руне поведе с 3:0, а по-късно и с 6:2 с нападателна игра, като изравни частите при 7:3.

В решаващата част сърбинът проби за 2:1 първоначално и по-късно затвърди пробива си при 3:1. Той поддържаше разликата от два гейма, като сервира при 5:4 и стигна до 40:15 и два мачбола в своя изгода. Джокович осъществя още първия, като младият датчанин прати добре ориентирания му сервис в мрежата.

Bringing the HEAT

|
— ATP Tour (@atptour)

Холгер Руне направи повече печеливши удари в мача - 38 против 32 за сърбина, само че Джокович направи повече асове 10 против 8 и завоюва повече точки на първи и втори сервис.

На полуфиналите Новак Джокович ще играе с спечелилия от мача сред руснака Андрей Рубльов и австралиеца Алекс Де Минор, който е по-късно тази нощ.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР