Сръбският тенисист Новак Джокович бе задържан от австралийските власти преди

...
Сръбският тенисист Новак Джокович бе задържан от австралийските власти преди
Коментари Харесай

Задържаха Новак Джокович преди неделното изслушване в съда

Сръбският тенисист Новак Джокович бе арестуван от австралийските управляващи преди утрешното чуване в съда, оповестява "BBC ".

Изслушването на сърбина пред съда е планувано за на следващия ден от 9:30 часа сутринта локално време (0:30 часа българско). Спортистът може да остане в страната, до момента в който съдът не прегледа законосъобразността на решението на министъра да анулира визата му и не вземе дефинитивно решение по случая.

Откритото състезание на Австралия по тенис стартира в понеделник, а Джокович е подложен под номер 1 в схемата.
 Новак Джокович
Федерален съд в Австралия е насрочил за неделя от 9,30 ч. локално време (22,30 ч. по Гринуич, събота) чуване на страните по проблема с анулираната виза на Новак Джокович, съобщи Ройтерс.

По думите на съдията Дейвид о' Калахан през днешния ден съдът ще разиска с юристите на тенисиста и представителите на държавното управление дали процесът по жалбата да бъде гледан от един арбитър, или от цялостен правосъден състав по-късно денем.

По предписание на съда от петък вечерта - в събота Джокович ще бъде разпитан от публични лица в Мелбърн.

По тематиката

Сръбският тенисист беше арестуван вечерта на 5 януари на летището в Мелбърн поради проблем с документите. Той прекара последните четири дни в хотел за настаняване на имигранти.

Джокович се обърна към федералния съд в Австралия, оспорвайки законността на решението на граничната работа. На 10 януари съдът почете жалбата на сърбина. По-късно сръбската журналистка Ксения Павлович, базирайки се на думите на бащата на Джокович, сподели, че тенисистът към момента е арестуван. Журналистът на "The Age " Пол Сакал обаче съобщи, че информацията за ареста на сърбина не е точна, министърът на имиграцията към момента взема решение дали да анулира или не визата на тенисиста.

Адвокат Кристофър Тран, който представляваше ползите на австралийското държавно управление в съда, означи след оповестяването на решението, че федералните управляващи могат още веднъж да лишават визата на спортиста, в случай че сметнат, че той е нарушил разпоредбите за влизане в страната. Министър Хоук "може да употребява спомагателни пълномощия, с цел да анулира визата на Джокович още веднъж ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР