Сръбският режисьор Радивое Андрич ще посети 22-рия София филм фест

...
Сръбският режисьор Радивое Андрич ще посети 22-рия София филм фест
Коментари Харесай

„Светкавици отново“: Радивое Андрич идва за „София филм фест на брега“

Сръбският режисьор Радивое Андрич ще посети 22-рия „ София филм фест на брега “в Бургас на 27 март. Програмата включва най-новия му филм „ Светкавици още веднъж! “. След прожекцията самият Андрич ще споделиповече за плана сиот сцената на Културен дом НХК и ще отговори на въпросите на публиката.

Лентата е самобитно продължение на втората му кинотворба „ Светкавици! “ от 2001 година, избрана от критиците като първияюгославски комерсиален ъндърграунд филм. 22 години по-късно продължението ще напомни някои от героите от лентата, които дружно с новото потомство, не престават да се борят с провокациите.

Сценарият е на Сърджа Анджелич, а в функциите са Сергей Трифунович, Борис Миливоевич, Никола Джуричко, Мая Манджука, Милица Вуйович.

Андрич е един от най-популярните модерни сръбски режисьори. Той бе измежду формалните посетители още на първото издание на фестивала през 2003 година в Бургас. Киноманите са гледали шлагерите „ Светкавици “ и „ Когато порасна, ще стана кенгуру “, които ще могат да си напомнят в специфична ретроспектива на тазгодишния филмфест. На юбилейното издание през 2022 година „ Как се научих да хвърча “ на Андрич завоюва Голямата премия на Община Бургас „ Сребриста чайка “. Тя бе присъдена от журито „ за лекотата, с която повежда феновете през значимите тематики - за гибелта, войната, разделянето и безконечните въпроси на живота “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР