Сръбският президент Александър Вучич участва в тристранна среща на върха

...
Сръбският президент Александър Вучич участва в тристранна среща на върха
Коментари Харесай

Парадокс: Унгария и Австрия канят Сърбия във Виена, за да оправят проблемите на ЕС

Сръбският президент Александър Вучич взе участие в тристранна среща на върха във Виена, дружно с австрийския канцлер Карл Нeхамер и унгарския министър председател Виктор Орбан. Проведена е и среща на вътрешните и външните министри на трите страни.

Австрийският канцлер Карл Нехамер уточни, че системата на Европейски Съюз има дефекти и че механизмите на съюза не са задоволителни, а е належащо съдействие.

Президентът Вучич съобщи в Instagram, че във Виена се разискват значими въпроси за сигурността от стратегическо значение - " изключително поради рисковете и възходящите провокации, на които сме изложени ние и цяла Европа ".

" Сърбия потвърди, че е мощен, благонадежден и сериозен сътрудник, какъвто ще остане и в бъдеще, подготвена да поеме част от тежестта и да извърши своята част дейно ", сподели Вучич.

Както уточни той, те ще обсъдят и европейския път на Сърбия, енергийната сигурност и усилването на съдействието във всички области.

„ Във времена на всеобщо съмнение, когато доста съюзи са подложени на тестване, Сърбия продължава да поддържа партньорства и другарства със съществени страни, като по този метод укрепва своите позиции и известност на интернационалната политическа сцена “, заключи Вучич.

След завръщането си в Белград Вучич ще се срещне довечера с албанския министър председател Еди Рама, който през вчерашния ден беше в Прищина. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР