Сръбският президент Александър Вучич обяви историческа победа на своята десноцентристка

...
Сръбският президент Александър Вучич обяви историческа победа на своята десноцентристка
Коментари Харесай

Партията на Вучич с историческа победа на парламентарните избори в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич разгласи историческа победа на своята десноцентристка партия на парламентарните избори през вчерашния ден, с 63,4% от гласовете, съобщи Франс прес.

" Признателен съм на народа за тази историческа поддръжка ", съобщи той пред свои последователи в централата на сръбската прогресивна партия в Белград. " Ние спечелихме на всички места, спечелихме и там, където в никакъв случай не бяхме печелили ", сподели Вучич, представен от Агенция Франс Прес.

Сръбската прогресивна партия побеждава на изборите с 63,35%, заяви на конференция нощес в Републиканската изборна комисия представителят на Републиканското статистическо бюро Миладин Ковачевич, който влиза в нейния състав, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Обработени са данните от 196 изборни секции. Активнотта на гласоподавателите е 59,43%. Води Сръбската прогресивна партия с 63,35%, следвана от Социалистическата партия на Сърбия с 10,67%, трета е Сръбската радикална партия с 1,58% ", съобщи Ковачевич, като добави, че останалите партии не са преодолели бариерата от 3%. Председателят на РИК Владимир Димитриевич заяви, че в хода на гласуването не са били открити съществени нарушавания. " Всички секции затвориха в точния момент, нямаше данни за съществени нарушавания ", сподели ръководителят на комисията, представен от ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР