Продажбите на дребно в САЩ са били по-слаби през миналия

...
Продажбите на дребно в САЩ са били по-слаби през миналия
Коментари Харесай

В САЩ продажбите на дребно през май остават под очакванията

Продажбите на дребно в Съединени американски щати са били по-слаби през предишния месец, защото американските консуматори не престават да са изправени пред релативно висока инфлация, съобщи Си Ен Би Си.

Продажбата на артикули и услуги на крайните консуматори в Съединени американски щати са се повишили с едвам 0,1 на 100 през май на месечна база, сочат сезонно изгладените данни на Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати (Census Bureau). Анкета, направена от " Дау Джоунс " (Dow Jones), предвиждаше растеж с 0,2 на 100.

Данните за април обаче бяха ревизирани надолу от в началото регистрирания нулев напредък до спад с 0,2 на 100.

Без да се вземат продажбите на коли обаче, американските продажби на дребно бележат спад с 0,1 на 100 през май спрямо април, по отношение на предстоящото нарастване с 0,2 на 100.

На годишна база през май продажбите на дребно в Съединени американски щати са нарастнали с 2,3 на 100 по отношение на 2,7 на 100 през април.

Намаляването на цените на бензина е асъдействало за спада на продажбите по бензиноколонките – с 2 на 100 през май, отнесено към април, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР