Сръбският президент Александър Вучич и унгарският премиер Виктор Орбан заявиха

...
Сръбският президент Александър Вучич и унгарският премиер Виктор Орбан заявиха
Коментари Харесай

Вучич и Орбан: ЕС се провали в здравната политика

Сръбският президент Александър Вучич и унгарският министър председател Виктор Орбан обявиха на среща в Белград през днешния ден, че техните страни са спечелили първата борба с ковид .
Двамата споделиха на конференция, че по време на епидемията всички са се убедили, че Европейски Съюз няма единна здравна политика, само че съобщи, че чака Европейски Съюз да бъде по-успешен във втората фаза на битката против епидемията, съобщи БГНЕС.
„ В първата фаза не можехме да разчитаме на поддръжката на Европейски Съюз. Видяхме, че всички членове на Европейски Съюз са заети със своите проблеми и координацията не работи. Във втората фаза чакаме Европейски Съюз да бъде в по-добра позиция и по-успешен в битката против Covid-19 “, сподели Орбан.
Унгарският министър председател сподели още, че 120 самолета са пристигнали в Унгария от Китай с здравно съоръжение.
" Сега стартира втората борба, тази за стопанската система, и ние ще продължим да приказваме за това през днешния ден ", сподели Орбан. Той добави, че строителството на високоскоростната железопътна линия Белград-Будапеща върви с по-бързи темпове от всеки път, съдействието с Китай е доста значимо и се работи по построяването на газопровода.
" Благодаря на Орбан, че има смелостта да влезем в борба с вятърни мелници от предишното и да изградим бъдещето. Ние успяхме в това ", съобщи Вучич в взаимно послание с унгарския министър председател.
Вучич съобщи, че е помолил Орбан за спомагателна поддръжка за Сърбия по нейния европейски път, макар че това е съвсем невероятно, тъй като, както той сподели: " те постоянно ни поддържат при всяка опция ".
" И когато другите още мислят какво да кажат, те постоянно имат добра дума за Сърбия ", сподели Вучич.
Той заяви, че е разискал с Орбан обстановката в района и го е срещнал с всичко, което се случва там, както и със обстановката в Косово, „ диалозите, които се чакат, отношението на великите сили по този въпрос “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР