Сръбският президент Александър Вучич, говорейки пред Общото събрание на ООН,

...
Сръбският президент Александър Вучич, говорейки пред Общото събрание на ООН,
Коментари Харесай

Вучич от трибуната на ООН припомни агресията на НАТО срещу Югославия

Сръбският президент Александър Вучич, говорейки пред Общото заседание на Организация на обединените нации, напомни актовете на нарушаването на териториалната целокупност на Сърбия. Думите му предава RTS.

„ От доста оратори чухме истории за експанзия и нарушение на териториалната целокупност на Украйна, мнозина споделят, че това е първият спор на европейска земя след Втората международна война. Но истината, която настойчиво се премълчава, е, че страната, целостта на която първо беше нарушена в Европа, бе точно Сърбия, която не е нападала никого.

Търсим явен отговор на въпроса, който задавам на моите събеседници, водачите на доста страни през годините - каква е разликата сред суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и суверенитета и териториалната целокупност на Сърбия, която беше жестоко нарушена и на които доста от вас придават интернационално самопризнание и легитимност? Никога не съм получавал разумен отговор на този въпрос от никого “, сподели Вучич.

Той напомни, че Сърбия не е навлизала в непозната територия и не е заплашвала териториалната целокупност на нито една суверенна страна, с цел да може някой да се намеси или да извърши експанзия против нея, както беше направено през 1999 година

„ Това обаче не попречи на 19 страни от НАТО да атакуван една суверенна страна без решението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Фактът, че след края на въоръжения спор беше подписано съглашение с НАТО, чиито разпореждания предвиждаха приемането на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която удостовери и подсигурява частичния суверенитет и цялостната териториална целокупност на Сърбия.

Ала това не пречи на доста западни страни да признаят едностранно оповестената самостоятелност на „ Косово “, което още веднъж нарушава териториалната целокупност на страната ни и Устава на Организация на обединените нации “, сподели Вучич.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР