Сръбският министър на търговията Томислав Момирович подписа днес в Пекин

...
Сръбският министър на търговията Томислав Момирович подписа днес в Пекин
Коментари Харесай

Поставено е началото на преговори за свободна търговия между Сърбия и Китай

Сръбският министър на търговията Томислав Момирович подписа през днешния ден в Пекин Меморандум за съгласие, с който официално се слага начало на договаряния за свободна търговия сред Сърбия и Китай, заяви белградската организация Бета.

„ Това е една стъпка, огромна стъпка, за в допълнение укрепване на нашата стопанска система. Икономическите връзки сред Сърбия и Китай са на извънредно високо равнище, а Сърбия е значим стратегически сътрудник на Китай на Западните Балкани “, сподели Момирович, откакто през днешния ден подписа Меморандума с министъра на търговията на Китай Уанг Уентао.

Момирович напомни, че преди 10 години износът от Сърбия в Китай е възлизал на шест милиона $, а предходната година е бил 1,3 милиарда $.

Според него това демонстрира, че двете страни с общи сили са съумели да подобрят икономическите си връзки.

По думите му една от главните задания в идния интервал ще бъде реализацията на Споразумение за свободна търговия, с което сръбските компании ще получат нови шансове на китайския пазар, както и китайските компании – на сръбския.

„ Очакваме през идната година, когато това съглашение влезе в действие, износът ни да трансферира два милиарда $ “, заключи Момирович.

С подписването на Меморандума сръбският министър завърши тридневното си посещаване в Китай.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР