Сръбските власти призоваха и връчиха копие от обвинителния акт на

...
Сръбските власти призоваха и връчиха копие от обвинителния акт на
Коментари Харесай

Сръбските власти връчиха обвинителния акт на Цветан Василев

Сръбските управляващи приканиха и връчиха копие от обвинителния акт на Цветан Василев по мегаделото за източването на КТБ, удостовери юристът му в България Константин Симеонов.

Това дава опция спецсъдът да даде ход на процеса от третия опит в края на февруари, в случай че не се появят други спънки. По думите на Симеонов клиентът му няма да се върне на този стадий в България и делото ще бъде гледано задочно против него.

" Ние доста от дълго време сме го декларирали, и то няколко пъти, че желаеме разпит посредством видеоконферентна връзка, само че прокуратурата ни отхвърля с прекомерно обикновени причини – че това ще попречи на откриване на обективната истина ", комвентира юристът във вторник, представен от " Дневник ".

" Това, че му повдигат задочно обвиняване, няма да попречи на разкриването на обективната истина, само че в случай че реши да даде пояснения, това към този момент ще попречи. Очевидно по някаква причина на прокуратурата не ѝ се желае нито Цветан Василев да се върне в България, нито желае той да бъде разпитван ", добави той.

Освен Цветан Василев, задочно упрекнат за основаване и управление на незаконната група, виновна за заграбване на 2.559 милиарда лева, както и за общо 146 закононарушения, пред спецсъда ще дават отговор още 17 души.

Обвинителният акт и копията му по делото са с общ размер от над 210 000 страници. През лятото спецрокуратурата разгласи, че са разпитани над 400 очевидци, измежду които обаче по този начин и не бе попаднал някогашният съучастник на Цветан Василев – Делян Пеевски. Разследването продължи повече от 3 години, а държавното обвиняване твърди, че нанесената вреда на банката е към 2.5 милиарда лева Данни за присъединяване на Пеевски в източването обаче липсват, разгласи неведнъж шефът на спецпрокуратурата и наблюдаващ прокурор по делото Иван Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР