Сръбски журналист: Македонският булдозер върви смело напред, Сърбия е сама

...
Сръбски журналист: Македонският булдозер върви смело напред, Сърбия е сама
Коментари Харесай

Сръбски журналист: Македонският булдозер върви смело напред, Сърбия е сама и последна

Сръбски публицист: Македонският булдозер върви самоуверено напред, Сърбия е сама и последна
Македония взе изпита на изправителен. Мнозинството в Народното събрание в края на предходната седмица откри пътя за конституционните промени и осъществяването на Договора с Гърция за новото име на страната.

Проваленият референдум е пропуснат - все едно в никакъв случай не е провеждан и македонският булдозер за модернизацията на страната върви самоуверено напред. Сърбия застина. Все едно се намира под хлоров разтвор и изцяло зашеметена следи събитията в Македония.

Единствено една дребна гражданска опция следеше със спотаен мирис протичащото се към Зоран Заев. В същото време ръководещите се надяваха "този замърсен план на НАТО да се провали".

Трябваше да се наблюдават уеб страниците на сръбските таблоиди, които в действителност са формалните уеб сайтове на президента и на премиера на Сърбия Александър Вучич и Ана Бърнабич, до момента в който ръководителят на македонския парламент Талат Джафери преброяваше гласовете за нужното болшинство: всички те имаха тип на попарени кокошки.

Няма никакво подозрение, че по този начин е изглеждал и техният началник - шефът на нашата страна. Още повече, че по същото време дойде и още една друга вест, не по-малко значима - за някогашния министър председател Никола Груевски, който би трябвало да стяга куфарите за пандиза заради корист с власт, дружно с други членове от неговия кабинет.

Всъщност какво друго може да значи тази победа на македонския водач, с изключение на следващото политическо проваляне за сръбския президент Александър Вучич.

Македония се прекатурна и реши да се причисли към западната цивилизация.

Сърбия още веднъж остана последна и сама на Балканите да се мотае сред международните столици, с тежката илюзия, че там се намира решението за нейната орис.

Не е ли време да се замислим - до момента в който изпращаме поздравленията за македонците, да си кажем, че казусът е в друга глава? /БГНЕС

---------------------------

Коментар на сръбския публицист Радивой Цветичанин.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР