Спрямо Делян Пеевски през годините са извършвани редица проверки и

...
Спрямо Делян Пеевски през годините са извършвани редица проверки и
Коментари Харесай

Прокуратурата вади всички стари проверки срещу Пеевски

Спрямо Делян Пеевски през годините са осъществявани редица инспекции и следва същите да бъдат оценени. Това разгласи на брифинг говорителят на основния прокурор Сийка Милева.

Върховната касационна прокуратура се самосезира и образува преписки по отношение на 6-те лица с наложени наказания от Съединени американски щати, сподели още тя. 

Два дни по-рано Министерството на финансите на Съединени американски щати и Държавният департамент постановиха разнообразни наказания поради корупция по отношение на бизнесмена Васил Божков, някогашния народен представител Делян Пеевски, зам.-председателя на Бюрото за надзор на СРС-та Илко Желязков, някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, някогашния началник на организацията за българите в чужбина Петър Харалампиев и екссекретаря на организацията Красимир Томов. 

Милева разгласи, че по отношение на Васил Божков има досъдебно произвеждане с 18 обвинявания, само че имало и други преписки. За Манолев, Харалампиев и Томов имало освен следствия, само че и импортирани в съда обвинителни актове - по нейни думи за закононарушения, влизащи в определението корупционни.

Пълна инспекция щяла да бъде осъществена и по отношение на Илко Желязков.

" Прокуратурата на Република България изрази позиция, с която изцяло поддържа сътрудниците от Съединени американски щати за това, че върховенствтото на правото и спазването на закона са в основата на всяка демократична страна и спазването им е невероятно без единно противопоставяне на всички институции против престъпността, корупцията и организиранта престъпност. Необходим е градивен разговор сред правосъдната власт и изпълнителната. Това надали може да стане в изискванията на политически офанзиви против правосъдната власт ", каза Милева.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР