Спринтьорът Лиън Рийд, който спечели бронзов медал за Северна Ирландия

...
Спринтьорът Лиън Рийд, който спечели бронзов медал за Северна Ирландия
Коментари Харесай

28-годишен медалист от Игри на Британската общност се отказа от атлетиката

Спринтьорът Лиън Рийд, който завоюва бронзов орден за Северна Ирландия на Игрите на Британската общественост през 2018 година, разгласи, че поставя завършек на спортната си кариера. Той получи възбрана да се състезава на Игрите на Британската общественост в Бирмингам през предходната година, слез като беше приет за отговорен, че е разрешил апартаментът му да бъде употребен за произвеждане на крек кокаин. Спринтьорът беше наказан условно и трябваше да постави 220 часа безплатен труд.

Той сподели, че кариерата му е била " влакче в увеселителен парк " с " въодушевяващи върхове и потресаващи спадове ".

View this post on Instagram
A post shared by Leon Reid Oly (@leonreidtrack1)

“С натежало сърце се сбогувам със света на атлетиката и се отдръпвам от спорта, който ми даде толкоз доста. Състезавайки се за Англия и Англия на равнище юноши и да бъдеш част от техните учебници по история до смяна на предаността към златното, бялото и зеленото на Ирландия и Северна Ирландия. Да стана народен рекордьор е нещо, което в никакъв случай не съм мечтал да реализира “, добави Рийд.

Рийд, който е експерт на 200 метра, има персонален връх от 20.27 секунди от 2018 година - годината, в която реши да смени своята народност и от Англия стартира да се състезава за Ирландия.

След като завоюва орден на Игрите на Британската общественост в Австралия през 2018 година, същата година той доближи край на 200 метра на Европейското състезание в Берлин, като това беше и първата му интернационална изява за Ирландия.

“Докато затварям тази глава от живота си, аз съм разчувствуван за това, което следва. Очаквам с неспокойствие да стартира ново пътешестване като татко и да стартира нови бизнес инициативи ”, добави Рийд, който напълно скоро стана баща.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР