Справянето с досегашния модел е силата на Мая Манолова. Тя

...
Справянето с досегашния модел е силата на Мая Манолова. Тя
Коментари Харесай

Милка Христова: Справянето с досегашния модел е силата на Мая Манолова

Справянето с досегашния модел е силата на Мая Манолова. Тя е човек с изявени позиции. Познаваме нейния светоглед и визии. С тези думи зам.-председателят на Общинския съвет в София и член на ИБ на Българска социалистическа партия Милка Христова разяснява пред БНР поддръжката за Мая Малонова за кандидат-кмет на София. Припомняме, че през вчерашния ден Градската конференция на левицата реши оконочателно да поддържа някогашния обмудсман в кметската конкуренция в столицата.
Ще търсим общото сред нашата и нейната платформа и ще работим по цели. Мая Манолова е с построен и потвърден обществен профил, и до момента изразяваните от нея позиции и държание съответстват значително с нашето виждане за развиване на града, означи Христова. Тя приказва и за предизборната платформа, която столичните социалисти одобриха през вчерашния ден. Голяма част от целите там се покриват с оповестените от Манолова. Постарали сме се да идентифицираме минусите на досегашното ръководство и в 12 направление вършим нашите оферти към софиянци за по-доброто ръководство на нашия град, сподели Христова. Тя акцентира, че в листата за общински съветници на Българска социалистическа партия за София има огромна степен на последователност, като 6 от досегашните претенденти са включени в нея. Целта, която от левицата си слагат, е да удвоят кметовете и да усилват общинските си съветници с към 30 %. Надявам се тези резултати освен да се реализиран, а и да се надминат, заключи Христова.
Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов разяснява решенията на конференцията в ефира на БиТиВи. Той е уверен, че основната дума за Българска социалистическа партия на идните избори е консолидация. А Мая Манолова е тъкмо такава консолидираща фигура, добави Паргов, който е лидер на листата за общински съветници на Българска социалистическа партия в София. Моделът на ръководство на София явно, че доближи таванът на своята подготвеност. За да може да се промени нещо в София, има потребност от консолидация на онази част от обществото, което желае тази смяна, акцентира Паргов.
За 30 години в София Българска социалистическа партия не може да пробие със лична кандидатура и по тази причина чисто стратегически надпартиен претендент би бил сполучливата формула за продобиване на изборите, добави водачът на столичните социалисти.
Паргов очерта трите съществени целта, с които Българска социалистическа партия влиза в борбата за София. Първият е прозрачността и методът, по който се взимат решенията. Вторият е експертността и компетентността. Тези два казуса основават трети – конфликтът сред институцията Община и сред жителите, очевидци на всеобщи недоволства, на които сме очевидци през последните няколко години, сподели водачът на Българска социалистическа партия в София. И посочи, че левицата ще разчита на общинските съветници от всички политически групи и партии, които са подкрепили тази визия за София, която Мая Манолова ще предложи като платформа. Това, което взе като решение градската конференция е другата седмица Изпълнителното бюро на Градската организация с новата група да организира среща с госпожа Манолова, с цел да можем да представим нашата платформа и да забележим допирните точки. Убеден съм, че много политики, които предлагаме там, ще бъдат споделени и от нея, описа още Паргов.
Ако Манолова завоюва, печелят всички софиянци, на които им е омръзнал порочният модел на ръководство, съобщи пред Българска национална телевизия Христо Проданов, зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия. Нашата съществена цел е да сменим модела. За претендент за кмет на София се спряхме на надпартийна кандидатура, която да сплоти недоволните от този модел на ръководство, които стават повече и повече, продължи депутатът. Проданов акцентира, че с изключение на политически партии, много неправителствени организации и сдружения, които са работили сполучливо с Манолова като омбудсман, също поддържат нейната кандидатура. Подкрепата, която ние сме дали е при изискване, че главните параметри в нейната стратегия съответстват с нашите. Не можем да създадем взаимни отстъпки с политиките, тъй като в предишното Българска социалистическа партия е правела такива взаимни отстъпки и е плащала тежка цена, сподели той. И посочи, че анонсите, които до момента е направила Мая Манолова в общественото пространство, съответстват с огромна част от тезите в програмата на левицата.
Проданов чака мръсна и компроматна акция, виждайки какво се случва в общественото пространство. Много от общините са превърнати във феодални владения и хората живеят в боязън. Промяната на този модел е средство, с което да се реализира главната цел – да се промени животът на хората. Очакваме тежка борба и ще я проведем, акцентира социалистът.
По тематиката за шпионския скандал, Проданов изрази мнение, че той е обвързван с предизборната акция. Да се разпали тематиката русофили и русофоби и да се нагнети ненавист и разделяне в обществото. Това стартира още с декларацията на Външно министерство във връзка 75 години от 9 септември и продължи с тези показни арести, разяснява още депутатът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР