Справедливостта, върховенството на закона е борба между доброто и злото.

...
Справедливостта, върховенството на закона е борба между доброто и злото.
Коментари Харесай

Министър Йорданова поздрави участниците в международна конференция на адвокатите

Справедливостта, върховенството на закона е битка сред положителното и злото.

Но битка не за предишното, а за бъдещето на всеки един от нас, за бъдещето на обществата, в които живеем. Именно за това на такива конгреси, на които се събират юристи от доста страни, би трябвало да се дискутира бъдещето ни като поданици на една обща планета. “ Така министърът на правораздаването Надежда Йорданова се обърна към участниците в взаимната конференция на двете най-големи европейски адвокатски организации – Съюза на адвокатурите и правните общества на Европа (Council of Bars and Law Societies of Europe – CCBE) и Федерацията на европейските адвокатури (Fédération des Barreaux d’Europe – FBE), коядо се организира през днешния ден в София.

„ Въвеждането на електронното ръководство демонстрира на напред във времето един проблем – цифровите неравенства. И правната процедура би трябвало да откри отговор на този въпрос – по какъв начин да цифровизираме тези процеси, като в същото време осигурим достъп до правораздаване на всеки един жител. Все по значим въпрос е въпросът за обществената отговорност. В момента в Европейски Съюз тече спор по няколко основни европейски наставления, които директно ще се отразят на тази сфера. Например, законодателството за запазване на околната среда посредством наказателно право “, сподели още министър Йорданова

„ Нашата цел е да направи по този начин, че в България да имаме в действителност самостоятелен съд и отчетна прокуратура. Да имаме основен прокурор, който да е либерален и да прави своята работа. Да може най-сетне България да стартира да извършва решенията на Европейския съд по правата на индивида “, сподели в умозаключение правосъдният министър и пожела триумф на конференцията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР