Справедливостта относно цените на превозните документи в столичния градски транспорт

...
Справедливостта относно цените на превозните документи в столичния градски транспорт
Коментари Харесай

Иван Таков: Връщането на картата за 1 линия е само частична справедливост

Справедливостта по отношение на цените на транспортните документи в столичния градски превоз беше единствено отчасти възобновена през днешния ден. Това разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Общинските съветници от Българска социалистическа партия поддържаха предлагането за връщане на едномесечната карта за една линия, защото това беше съществена смяна в Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столична община, включена и в техния отчет. С процедурни хватки обаче отчетът на социалистите, импортиран още на 19-ти януари, не беше позволен за разглеждане на днешната сесия на СОС.

" Този отвод нашият отчет да бъде включен в дневния ред за днешното съвещание на Столичния общински съвет е следващият опит за изземване на политическата самодейност от страна на ръководещите. Същите тези ръководещи, които на 21 юли предходната година одобриха Наредбата, провокирала справедливия яд на жителите в София, в този момент се състезават един през различен да оферират промени в нея, с цел да прикрият грешките си, разяснява Иван Таков.

Преди 7 месеца, когато беше призната Наредбата, групата на Българска социалистическа партия, регистрира публичния интерес, и не я поддържа. Тогава доста ясно казахме какви са минусите в нея и на сесията на 21 юли настоявахме най-предпочитаните от жителите транспортни документи да бъдат оставени. Сред тях бяха едномесечната карта за 1 линия, запазването на цена от 1,60 лева на билета, продаван от водача на транспортното средство и талона за 10 еднократни пътувания с цена 12 лева, както и да отпадне санкцията за валидация. Тогава болшинството в СОС не ни поддържа, ние предупредихме какво ще се случи при започване на тази година при влизане в действие на Наредбата и се оказахме прави ".

Иван Таков и заместник-председателят на групата на Българска социалистическа партия в СОС Милка Христова бяха безапелационни, че ще се борят импортираният отчет на социалистите да откри място в дневния ред на идната сесия на СОС и да бъде прегледан.

" На днешната сесия предложихме и настоявахме да отпадне нуждата от валидиране на транспортните документи в градския превоз, сподели Милка Христова. - Това е една от измененията в Наредбата, която сме присъединили в нашия отчет.

Предложихме валидацията да остане единствено за билетите за време - " 30 плюс " и " 60 плюс ", защото тя удостоверява, че пасажерът в действителност е употребявал транспортното средство. На днешната сесия обаче то даже не беше прегледано.

Гласувано и признато беше единствено да отпадне санкцията от 3 лева за липса на валидация, а самата валидация да остане. В резултат от това се получи нонсенс. Имаме обвързване, което обаче не е скрепено със глоба. Това значи, че то към този момент не е обвързване, а е благопожелание. След като отпада билетът от 3 лева като глоба за липса на валидация, всичко зависи от волята на жителите. Нека да имат поради, че ще валидират документите си, единствено в случай че имат предпочитание за това ".

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР