Спортният талант на Еврофутбол“ Иван Банчев завърши на десето място

...
Спортният талант на Еврофутбол“ Иван Банчев завърши на десето място
Коментари Харесай

Талантът на „Еврофутбол“ Иван Банчев е 10-и в Европа по стрелба с лък

Спортният гений на „ Еврофутбол “ Иван Банчев приключи на десето място на Европейското състезание по пукотевица с лък за мъже в олимпийския жанр (рекърв) измежду 105 участници. Надпреварата се организира в Легница – Полша.

Иван реализира резултат от 648 точки в квалификациите, а на елиминациите в профил трима мощни противници – сърбина Йовица Велимирович с 6:4, италианеца Давид Паскалучи със 7:1 и австриеца Доминик Ираш с 6:2. На осминафинала Банчев се изправи срещи молдовеца Дан Олару, от който загуби с 2 точки – 4:6.

Иван беше най-млад от всички. Той навърши 16 години по време на самото съревнование, само че с класирането си в Топ 10 съумя да завоюва самостоятелна квота за България в жанр рекърв мъже за Европейските летни игри в Минск през 2019. Участието му в Минск е опция за приемане на квота за летните Олимпийски игри в Токио 2020.
 tanya-zviskova Таня Живкова
Състезателката по спортна пукотевица Таня Звискова взе участие в Световното състезание по спортна пукотевица в Чанглон – Южна Корея, което се организира и сега. В дисциплината 10 метра с въздушна пушка – смесени тимове, двамата с Антон Ризов се класираха на 57-а място с общ резултат 821.4 т. През идващите дни Таня ще се състезава в още 2 дисциплини – 60 изстрела от състояние лежащ на 50 м с малокалибрена пушка и 3х40 изстрела на 50 м с малокалибрена пушка.

Двама спортни гении на „ Еврофутбол “ – плувецът Петър Божилов и триатлонистът Александър Сръндев, приключиха на второ място при щафетите на шампионата „ Ултра крос триатлон Лъвско сърце “ в Приморско. Петър плува 3 км, Бойко Танчев кара колело 116 км, а Александър Сръндев бяга 21 км. Тримата щяха да сграбчен златните медали, само че изгубиха към 10 минути заради комплициране на трасето сред селата Кости и Фазаново.
 Мила Янакиева Мила Янакиева
Младата състезателка по художествена гимнастика Мила Янакиева извоюва първо място на въже, приключи четвърта на топка и стана втора с клубния отбор на Държавния шампионат „ Царица Маргарита “ – Варна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР