Спортният директор на Локомотив (Пд) Георги Иванов - Гонзо обяви

...
Спортният директор на Локомотив (Пд) Георги Иванов - Гонзо обяви
Коментари Харесай

Шеф на "Локо" : Първенството може да не завърши

Спортният шеф на " Локомотив " (Пд) Георги Иванов - Гонзо разгласи пред радио " Дарик ", че отборът му може да бойкотира гостуването против " Лудогорец " на следващия ден, а има заплаха даже шампионата да не приключи. Това ще се случи, в случай че БФС не отсрочи планувания за през днешния ден мач " ЦСКА 1948 " - " ЦСКА-София ". В състава на домакините има 11 футболисти с COVID-19, само че това не бе счетено от Спортно-техническата комисия за задоволително съображение мачът да бъде отсрочен. Нищо, че същата тази комисия към този момент отсрочи " Локомотив " (Пд) - " ЦСКА 1948 ", очакван за 4 май - точно поради инфектираните играчи в състава на гостите.

" Разбира се, че се усещаме ощетени. Самият футболен съюз не дава равнопоставеност на тимовете. Не може преди четири дни поради болни от COVID-19 да отложиш един мач, а след четири дни да накараш този тим да играе мач. За четири дни няма кой да се излекува от COVID-19. " Локомотив " е извънредно отчаян от това нещо, което се случва. Искаме футболният съюз да бъде равнопоставен орган за всички тимове. Ние виждаме, че се взимат такива несъответстващи решения във футболния съюз, не знам дали в лудницата има толкоз несъответстващи хора . Виждам, че тези хора желаят да си създадат те класирането. Да приключват шампионата, да кажат кой на кое място е, ние няма смисъл да вършим пътувания и да имаме разноски. Няма смисъл да вършим това нещо. Май е дълъг месец и мачовете за плейофите може да се изместят с един ден. Обяснението е, че би трябвало да приключим шампионата за Европейското състезание. Аз желая да ги запитвам тях какъв брой футболисти от българското състезание имаме, които ще играят на Европейското състезание, та ние да се съобразяваме? Аз поддържам сътрудниците от " ЦСКА 1948 ", че няма да има мач. Ние ще обмислим дали ще играем на следващия ден мач (б.ред. - с " Лудогорец " ). В последна сметка защо да ги играем тези мачове, откакто те предрешават шампионата – един път с неизпадащите тимове, и повторно с това кой да бъде втори, трети и така нататък Интригата е сред втория и третия. Те убиват и тази конспирация. За какво играем тогава състезание? Ние ще се явим на мача против " Лудогорец ", само че ще преценим дали ще излезем да играем мача. Отборът пътува за Разград, готвим се за мача, само че при стеклите се условия, има ли смисъл въобще да продължаваме да го играем това състезание?! Толкова несъответстващи хора, да не могат да намерят дата " ЦСКА 1948 " да си изиграе мачовете. Никой няма виновност, нито " ЦСКА 1948 ", нито " ЦСКА-София ". Изцяло виновността е във футболния съюз и в управлението, което прави мачовете и програмата за мачовете. Ако не вземат решения, считам, че шампионата няма да приключи, тъй като ощетяват тимовете . Конкуренцията сред " ЦСКА-София " и " Локомотив " (Пловдив), те я наклоняват в интерес на " ЦСКА-София ". Как отсрочват единия мач, а идващият не го отсрочват? Може да бъдем и по-крайни в ограниченията. Ще изчакаме да забележим тяхното решение. Кога ще насрочат нашия мач и мача на " ЦСКА 1948 " с " ЦСКА-София ". Тогава ще преценим какво ще вършим. При всички положения ще има реакция от наша страна. Нещата, които се случват в последните 10 дни в българския футбол са ужасни и пагубни.  Има задоволително закони и правилници във футболния съюз, които те ежедневно нарушават ", разяснява Георги Иванов.

Още в сряда от " ЦСКА 1948 " оповестиха, че не считат да играят против " ЦСКА-София ". Мачът по стратегия е довечера от 20:00 ч.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР