Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана потвърди санкциите на Световната

...
Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана потвърди санкциите на Световната
Коментари Харесай

Наказанието на Русия влезе в сила

Спортният трибунал (КАС) в Лозана удостовери глобите на Световната антидопингова организация (УАДА) против съветския спорт, само че понижи валидността им от четири на две години. Това значи, че състезателите на страната са лишени от опцията да вземат участие на олимпийски и параолимпийски игри, както и на международни шампионати под народен байрак за период от две години, оповестиха от КАС.

Russia is banned from international sports events for 2 years, including the Tokyo Olympics and Qatar World Cup.

It follows accusations of state-backed doping and officials tampering with tests to cover it up. Russians can still compete, but not under Russia's anthem or flag.
— AJ+ (@ajplus)
В същото време екипите на спортистите ще могат да съдържат цветовете на националното знаме, само че те ще се състезават под безпристрастен байрак. Руският химн също не може да се употребява по време на надпревари.

Изпълнителният комитет на УАДА наложи наказания на съветския спорт на 9 декември 2019 година. В основата на това решение бяха заключенията на самостоятелни специалисти, че базата данни на Московската антидопингова лаборатория, която съдържа резултатите от инспекциите на съветски спортисти за интервала от 2012 до 2015 година, е предадена на УАДА в манипулирана форма. Установено е, че са осъществени операции с данните, чиято цел е да разреши на съветските спортисти да избегнат санкции.

Решението на КАС също не разрешава Русия да не се кандидатира за хазаин на огромни спортни събития в продължение на две години.

Санкциите на Световната антидопингова организация обаче няма да попречат на Санкт Петербург да бъде хазаин на мачове от Европейското състезание по футбол и на финала на Шампионската лига.

Мачовете от еврошампионата в Русия ще се проведат през лятото на 2021 година, а финалът на Шампионската лига през 2022-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР