Спортният арбитражен съд (CAS) обяви, че отстранява от Зимните олимпийски

...
Спортният арбитражен съд (CAS) обяви, че отстранява от Зимните олимпийски
Коментари Харесай

Първата положителна проба за допинг на зимната олимпиада е на японеца Кеи Саито


Спортният трибунал (CAS) разгласи, че отстранява от Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг японския играч в шорттрека Кеи Саито, който се оказа с позитивен допинг тест.

Според резултатите в кръвта на 21-годишния Саито са били открити следи от неразрешената субстанция ацетазоламид, която се употребява и като диуретик, и като маскиращо средство при използването на други неразрешени субстанции. След разглеждане на заявката на Международният олимпийски комитет (МОК) и Международният кънки съюз (ISU), съдът постанови, че Саито е приемал по своя воля веществото. Поради тази причина той ще бъде краткотрайно отхвърлен от Олимпийските игри и други надпревари под егидата на ISU.

БГНЕС напомня, че японският кънкьор е първият играч на актуалната Зимна олимпиада, който е с позитивен допинг тест. Саито е и първият спортист от Япония с позитивна проба в историята на Зимната олимпиада.

Във вторник Японският олимпийски комитет ще организира конференция, на която ще разяснява информацията за олимпийския си играч, деклариран като запаса в щафетата на японците на 5000 метра.

Саито, 21-годишен студент по биология, преди е бил член на националния японски тим на 3 000 метра, който приключва трети в Световното състезание през 2013 и 2014 година. Сестра му Хитоми също се състезава в ПьонгЧанг. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР