Спортните санкции към Русия след военното нападение над Украйна не

...
Спортните санкции към Русия след военното нападение над Украйна не
Коментари Харесай

Отнеха световното по волейбол от Русия


Спортните наказания към Русия след военното нахлуване над Украйна не стопират! През 2022 година страната трябваше да одобри най-хубавите мъжки волейболни национални тимове за международното състезание, само че от Международната федерация (FIVB) оповестиха публично, че то ще се организира другаде.

В формалното известие на FIVB се споделя, че в актуалната обстановка и поради войната Русия няма да има опция да провежда международно.



За последно международно състезание по волейбол за мъже на територията на страната се е провеждало през 1962 година, когато Русия беше в рамките на Съюз на съветските социалистически републики.

Очаква се в околните дни да бъде оповестено къде и по какъв начин ще се организира международното.

Решението е предстоящо на фона на множеството наказания след нападенията, които започнаха на 24 февруари.



От Международния олимпийски комитет към този момент предложиха спортисти от Русия и Беларус да не бъдат допускани до интернационалните надпревари.

Преди дни от FIVB обявиха, че лишават семействата на Русия за комерсиалния шампионат Лига на нациите. След остра реакция от волейболисти на Полша, Франция и Словения се стигна до преустановяване на семейството и на международното.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР