Спортните журналисти Георги Атанасов и Деян Веселинов гостуваха в предаването

...
Спортните журналисти Георги Атанасов и Деян Веселинов гостуваха в предаването
Коментари Харесай

Георги Атанасов и Деян Веселинов не очакват промени от новото ръководство на БФС

Спортните публицисти Георги Атанасов и Деян Веселинов гостуваха в предаването " Денят стартира " и разискаха промени в управата в Българския футболен съюз (БФС).

.

" Нещата в политиката и футбола са свързани, а хората не са глупави. Няма оптимизъм, тъй като системата отчая последователите. От 2004 година вървим единствено надолу. Смъкнахме се до равнището на Андора и Лихтенщайн. Системата докара до маргинализация и оскърбление на футбола. Стигна се до криминализиране на вътрешния клубен живот ", счита Георги Атанасов.

Според Деян Веселинов клубовете също са отговорни за статуквото в ръководството на БФС.

" Системата е по-важна от лицата. Клубовете имат отговорност и се усещат подвластни или незаинтересовани. Не търсят смяна, когато пристигна време за нея ", добави той.

Георги Атанасов твърди, че познатите лица в Изпълкома ще работят по метода, по който са го правили до момента.

" Играта за президентския пост не е била феърплей зад кадър. След като шест индивида от Изпълкома са същите, те ще проповядват сходна политика. Бербатов няма работа като патерица в сглобката, в случай че не е президент. Малките клубове са лесни за обработка и операция. Казано е, че в случай че пристигна нова власт, губите заплати, чартъри, комисионни, посредничества и въздействие ", добави той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР