Спортната зала в Средно училище Васил Левски“ в Карлово ще

...
Спортната зала в Средно училище Васил Левски“ в Карлово ще
Коментари Харесай

Кръщават зала на голямата Пенка Стоянова

Спортната зала в Средно учебно заведение „ Васил Левски “ в Карлово ще носи името на огромната българска баскетболистка и олимпийска медалистка Пенка Стоянова. Това взеха решение карловските общински съветници на съвещанието предишния ден. Предложението е на кмета на общината Емил Кабаиванов по отношение на нейните значими за България спортни достижения и метод да се запази паметта ѝ.

Макар да стигна върхове в спорта, Пенка Стоянова остана вечно обвързвана с родното Карлово. Познаваха я доста хора, тя общуваше с всички сърдечно, цялостна с сила и хрумвания, спомниха си за нея съгражданите ѝ. Последната среща на карловската общност с царицата на баскетбола бе през март тази година, когато показа автобиографичната книгата, написана взаимно със спортния публицист Диян Никифоров. Книгата наблюдава живота и кариерата на карловката през 70-те и 80-те години на ХХ век, присъщи с огромните достижения в женския ни баскетбол. Тогава Пенка Стоянова бе удостоена от кмета на Карлово със златна значка с лика на Апостола.

С решение на Общинския съвет най-новата и съвременна спортна зала в района ще носи името на спортистката. Съоръжението е многофункционално. То бе построено по план на Общината по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и е изключителна облага за децата, младежите и спортистите от учебното заведение и целия район.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР