Спортната комисия на Калифорния върна предсрочно лиценза на българския боксьор

...
Спортната комисия на Калифорния върна предсрочно лиценза на българския боксьор
Коментари Харесай

Върнаха лиценза на Пулев

Спортната комисия на Калифорния върна предварително лиценза на българския боксьор Кубрат Пулев на свое съвещание в Сан Диего в понеделник сутринта. Решението беше единомислещо. Ако Пулев обаче още веднъж извърши сходно нарушаване, лицензът му ще бъде лишен доживот.

Наказанието му поради абсурда с целувката изтичаше през септември, само че на предходното си съвещание от Комисията даде знак, че са склонни да върнат предварително лиценза на Кобрата, в случай че той премине курсове против половото принуждение, заплати санкция от $2,500 и се яви пред Комисията през юли. Той мина два курса против сескуален тормоз, единията характерно ориентиран към дамите кореспонденти.

Пулев закъсня с няколко минути за началото на съвещанието. Преди решението той отговаряше на въпроси на членовете на комисията.

“Първо би трябвало да кажа още един път, че скърбя за целувката. Много скърбя за целувката. Искам да се извиня на госпожица Равало, това беше моя неточност, 100%.”, стартира боксьорът.

“Аз научих доста от тези курсове и дълго мислех върху грешката ми. Знаех го и преди, само че в този момент съм сигурен, че тове е огромна неточност за мен и аз в никакъв случай не бих го направил още веднъж, тъй като е неточност,” добави Пулев.

“Аз научих, че би трябвало да имам повече почитание към дамите. Това е изводът, който си направих. И освен аз, само че всички хора би трябвало знаят това, че доста хора не знаят, тъй като не се приказва за това,” съобщи Пулев в отговор на въпроса какво се е трансформирало за него от последното съвещание на Комисията.

Пулев се съгласи да взе участие в акция за предварителна защита на половото принуждение. “Мога да бъда лице, в случай че това ще е добре за кампанията”, удостовери Кобрата и даде обещание, че ще преведе на български статусите си в обществените мрежи по тематиката за половия тормоз. В момента те са единствено на британски.

Репортерката Дженифър Равало и нейната адвокатка Глория Олред участваха на съвещанието и желаеха в допълнение наказване за Пулев и неговият промоутър Боб Аръм от “Топ Ранк” поради изявление, в което Аръм омаловажава случката с целувката сред боксьора и репортерката.

В изявлението пред IFL TV господин Аръм дефинира случая с целувката и наказването със спрения лиценз на Пулев като “пълна лудост”, а съгласно него българинът “не е направил нищо лошо”.

Комисията обаче отхвърли да накже Аръм, който не присъстваше на съвещанието. Той също е взел участие в единия семинар против половия тормоз, който посети и Пулев.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР