Спортист привлече четирима нови футболисти, които ще бъдат част от

...
Спортист привлече четирима нови футболисти, които ще бъдат част от
Коментари Харесай

Нови попълнения в Спортист Своге

Спортист притегли четирима нови футболисти, които ще бъдат част от отбора за пролетния дял на шампионата във Втора лига. В Своге се завръща халфът Аюб Тазути, който бе част от тима през сезон 2021/22. Петър Колев ще може да разчита още на новите бранители Дилян Георгиев и Симеон Чатов, както и на полузащитника Петър Вуцов.

Така новите попълнения в тима стараха петима, откакто още от първата подготовка в отбора бе притеглен Павлин Чиликов.

Аюб ТАЗУТИ

27-годишният французин с алжирски корени направи мощен пролетен полусезон за Спортист предходната година, като означи 2 гола в 13 мача. През лятото той се причисли към тима на Ел Сетиф Алжир, само че в този момент още веднъж се завръща в Своге. Преди това той е играл в клубове от Норвегия, Румъния и Франция. Тазути е младеж на френския Бордо.

Дилян ГЕОРГИЕВ

20-годишният бранител за последно бе част от отбора на Крумовград, където изигра 17 мача. Преди това пази цветовете на Оборище. Дилян Георгиев е младеж на Царско село, където прави дебют в елита на България под управлението на Любослав Пенев. Титулярната позиция на Георгиев е десен защитник, само че също по този начин може да играе като централен бранител.

Петър ВУЦОВ

22-годишният отбранителен полузащитник бе част от отбора на Созопол, където през есента изигра 8 мача и означи 1 гол. Преди това игра за дублиращия тим на Ботев, Славия, Черно море, Пирин и Спартак Плевен.

Симеон ЧАТОВ

22-годишният ляв защитник бе част от отбора на Янтра Габрово. Преди това направи дебют в мъжкия футбол в състава на Чавдар Етрополе. През актуалната акция Чатов записа 9 мача с екипа на Янтра.–
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР