Sportal.bg реши да попита няколко баскетболисти, близки до суперзвездата на

...
Sportal.bg реши да попита няколко баскетболисти, близки до суперзвездата на
Коментари Харесай

Никос Дипларос пред Sportal.bg: Олимпиакос е по-добър отбор от Монако

Sportal.bg реши да попита няколко баскетболисти, близки до суперзвездата на Олимпиакос Александър Везенков, какви са техните прогнози за идните мачове от Финалната четворка на Евролигата. Разбира се, те разкриха какъв човек е българският национал отвън залата и с какво се отличава от останалите играчи. Втората ни среща е с баскетболиста на Балкан Никос Дипларос.

- В първия полуфинал от Евролигата Олимпиакос се изправя против Монако, каква е твоята прогноза за този мач? 
- Страхотно е, че Олимпиакос съумя да се класира за Финалната четворка на Евролигата. Те приключиха преди всичко в постоянния сезон и се оправиха с Фенербахче в тежката серия сред двата отбора на четвъртфиналите. Срещу Монако също ще им е мъчно, те имат в действителност класни състезатели на гардовите позиции и играчи, които могат сполучливо да играят в обстановки 1:1. Така или другояче обаче считам, че Олимпиакос е по-добрият тим. Всеки в отбора има своята роля и знае какво да прави на терена. Именно по тази причина те играят толкоз добър баскетбол. Всеки от състезателите в тима на Йоргос Барцокас наподобява благополучен, като това се придвижва и към публиката, която основава страхотна атмосфера на трибуните.

- Каква е разликата сред Александър Везенков и останалите играчи? 
- Разликата сред Везенков и останалите е в трудолюбието му. Независимо от това дали играе добре или зле, той в никакъв случай не стопира да работи и постоянно дава всичко от себе си на подготвителния развой. Това е най-важното нещо за един експерт на такова високо равнище. Той в никакъв случай не е удовлетворен от себе си и продължава да работи на 100% от опциите си. Без значение дали става въпрос за мачове от гръцкото състезание или Евролигата, неговият фокус е да бъде непрекъснат и да дава нужното внимание на представянето си. Това е огромната разлика сред него и останалите играчи.

- Ти си другар със Саша, какъв е той отвън игрището? 
- Познавам Везенков от доста години. Играл съм против него още, когато той беше в Арис и през годините заформихме положително другарство. отвън терена той е човек, който постоянно ще се опита да те кара да се смееш, а също по този начин обича да се майтапи непрекъснато. Везенков е страховит човек и на всеки би му било прелестно да бъде в неговата компания.

- Вторият полуфинален мач е огромният конфликт сред Барселона и Реал Мадрид, каква е твоята прогноза за него? 
- Ел Класикото сред Барселона и Реал Мадрид ще бъде доста крепко. В такова дерби няма любимец. Може би сега Барселона наподобява в по-добра форма от “белите ”, само че въпреки всичко всички видяхме какво се случи в четвъртфиналната серия сред Реал Мадрид и Партизан. Ще бъде извънредно тежък дуел за двата тима, който евентуално ще се реши в последните минути
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР