Израел ще проведе операция срещу терористите от Хамас в южния

...
Израел ще проведе операция срещу терористите от Хамас в южния
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Ше влезем в Рафах независимо дали ще бъде постигнато споразумение за прекратяване на огъня

" Израел ще организира интервенция против терористите от " Хамас " в южния град Рафах в палестинския анклав на брега на Средиземно море линията Газа без значение дали ще бъде реализирано съглашение за преустановяване на огъня и освобождение на заложници ", това съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Идеята, че ще прекратим войната, преди да бъдат реализирани всички нейни цели, е изключена ", съобщи министър-председателят на Еврейската дъжрвава

Нетаняху съобщи, че Израел ще влезе в Рафах, с цел да унищожи намиращите се там батальони на групировката " със или без съглашение ". Израел и " Хамас " договарят за съглашение за преустановяване на огъня, което има за цел да освободи заложниците и да облекчи до известна степен ситуацията на палестинците в обсадения анклав.

Премиерът на Израел даде обещание да реализира " цялостна победа " във войната и се сблъска с натиска на сътрудниците си от националистическото ръководство да стартира атака в Рафах, който съгласно Израел е последната огромна цитадела на " Хамас ".

През последните дни набъбнаха очакванията, че страните могат да реализират съглашение, което да предотврати израелско навлизане в Рафах, където обитава над половината от общо 2,3 милиона поданици на Газа.

Израелският  министър-председател неведнъж е отхвърлял прекратяването на войната в подмяна на освобождение на заложници и твърди, че настъплението към Рафах е от решаващо значение за унищожаването на бойците след нападението им против Израел на 7 октомври, което провокира спора. Правителството му може да бъде подложено на рецензии, в случай че той се съгласи на подписване на договорка, защото членове на кабинета твърдо желаеха офанзива срещу  Рафах.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР