Споровете приет или не е законопроектът за НСО, който предвижда

...
Споровете приет или не е законопроектът за НСО, който предвижда
Коментари Харесай

Скандалът в парламента за НСО продължава: Сериозно ли някой ще убие Бойко Борисов? |

Споровете признат или не е законопроектът за НСО, който планува ограничение на броя на лицата, охранявани от службата, продължават и през днешния ден в пленарна зала. Депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробват да блокират промените в закона. 


" Сериозно ли някой ще убие Бойко Борисов? ", иронично попита Николай Хаджигенов от ИБГНИ сътрудниците си от двете партии и настоя гласуването да продължи.

" Когато няма кворум, няма по какъв начин да продължите гласуванията. Или съвещанието се прекъсва, или продължава единствено с разискване ", заяви ръководителят на Народното събрание Ива Митева във връзка

Председателят на Народното събрание Ива Митева счита, че вчерашните гласувания на двата законопроекта на НСО са невалидни.

По думите на предеседателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, " те желаят прегласуване, тъй като резултатът не им харесва ". 

  " Аз бях тук, вие не бяхте г-жо ръководител. Правя противоположното предложение тъй като смятам че през вчерашния ден беше осъществено гласоподаване и двата законопроекта не бяха признати, даже на прегласуване ", съобщи Атанасова от трибуната. 

Според нея Митева се пробва да пренапише правилника и да измисли нови правила на Конституцията.

Росица Кирова, която председателстваше по време на гласуванията на законопроектите заявява от трибуната:

" Мисля че всички сте наясно че електронната система показваше броя на народните представители в зала и нямахме нужното болшинство, което да гласоподава съответния законопроект. Нека не спекулираме с правилника ".

" Вие взехте присъединяване в дебата и сте вносител на единия законопроект и не би трябвало да сте на мястото, на което сте ", установи Атанасова и бе подкрепена от депутата от ГЕРБ Димитър Главчев.

" Как установихте, че няма кворум в залата, не е имало поименна инспекция, а кворумът може да се дефинира по всички начини ", разяснява Главчев. 

Тома Биков също се включи в разногласието, заявявайки че " първо е трябвало да мислят, а след това да работят ".

" Процедурата е следната: да сте мислели! Ако имахте обикновено възприятие какво се е случвало, може би в този момент целия парламент нямаше да би трябвало да оправя нелепостите, които сте свършили през вчерашния ден ", изрече се той. 

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков също се включи в тирадата против Ива Митева: 

" Господин Йорданов ви унижи от тази естрада ние не сме сляпи, вие не бяхте тук по време на гласуването на импортирания от вас законопроект ". 

В отговор Тошко Йорданов се извини за вчерашната си интонация, само че счита, че е бил прав за проблема. Вчера

" Росица Кирова прояви тотална непросветеност и несръчност, и вкара Народно събрание в тупик ", сподели Йорданов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР