"Споровете около премахването на паметника пред НДК са от години.

...
"Споровете около премахването на паметника пред НДК са от години.
Коментари Харесай

Стефан Марков: 70% от софиянци не искат паметника пред НДК

"Споровете към премахването на паметника пред НДК са от години. 70% от софиянците не го желаят, не можем да се съобразяваме с прищевките на Българска социалистическа партия ", разяснява Стефан Марков, общински консултант от Република България, във връзка демонтирането на паметника пред НДК.

"Това не е величието на България, което да желаеме да покажем на цяла Европа по време на председателството на Европейски Съюз ", безапелационен бе Марков пред bTV.

"Паметникът освен е изгубил посланието си за великолепие, само че е рисков за минаващите жители и би трябвало да бъде демонтира. Това никога не значи, че ще бъде опустошен. Плочите, които имат културна стойност, се демонтират, съгласно всички условия и се транспортират до НИМ, където ще бъдат съхранени ", добави Марков.

"Основната концепция е пространството към НДК да е безвредно за минаващите деца и жители и да бъдат възобновени плочите в памет на починалите воини за България ", сподели той и добави, че носталгията по предишното не трябва да стопира подобряването на средата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР