Споровете между управляващи и опозиция на тема шуробаджанащина по модела

...
Споровете между управляващи и опозиция на тема шуробаджанащина по модела
Коментари Харесай

БСП подкрепи Георги Стоилов, въпреки задържането на брат му за участие в престъпна група

Споровете сред ръководещи и съпротива на тематика шуробаджанащина по модела "Кумгейт " и не стихват. В центъра на следващия скандал сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ бяха депутатът от левицата Георги Стоилов и кметът на Община Раднево Теньо Тенев.

Братът на Георги Стоилов бе арестуван за присъединяване в незаконна група за изнудване, което повдигна въпроса за оставката на социалиста. Стоилов обаче бе подсилен от партията си. От Българска социалистическа партия разясниха, че той няма никакво отношение към дейностите на брат си.

Самият Георги Стоилов пък сподели, че няма нищо общо с брат си и не може да носи отговорност за неговите дейности. Двамата в никакъв случай не са имали бизнес взаимоотношения и техният живот се е развивал по разнообразни пътища. "Надявам се това да не е политическа поръчка ", разяснява ареста на брат си Стоилов.

"Не можем да укоряваме някого за връзките на неговия брат и какво тъкмо е правил той ", означи зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. Стойнев увери, че Стоилов ще понесе своята отговорност, само че единствено в случай че се стигне да съответни връзки и взаимоотношения. По думите му е отминало времето, когато някой би трябвало да носи отговорност за постъпките на собствен родственик.

Социалистите за следващ път упрекнаха ГЕРБ за разпределяне постове и разпределение на държавни пари по фамилна линия. Този път в община Раднево. Според левицата кметът Теньо Тенев, е назначил жена си за кметски наместник в село Рисиманово.

От ГЕРБ обаче обясниха, че брачната половинка на Тенев е назначена още през 2004 година. При това, не от мъжа си, а от починалия кмет Нончо Воденичаров. Срещу нея нямало сигнали и инспекции. Хората на Цветанов скочиха на социалистите поради Стоилов и неговия брат.

Емил Христов попита дали задържаният в Русе предприемач е правил дарения за предизборната акция на Българска социалистическа партия. По думите му социалистите се пробват да избягат от истината, като внушават, че акцията против брата на Георги Стоилов е политическа поръчка.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР