Спорове избухнаха на първото заседание на Временна комисия за проверка

...
Спорове избухнаха на първото заседание на Временна комисия за проверка
Коментари Харесай

Спорове на първото заседание Комисията за Нотариуса: Цариградска отказа да седне до Зартова

Спорове избухнаха на първото съвещание на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов – Нотариуса.

Проблемът бяха… местата

Владислава Цариградска изрично отхвърли да седне до прокурор Невена Зартова. Тя зае място наоколо до депутати.

„ Не желая да седна до сътрудника Зартова, тя има принос за тази формация, на която съм жертва “, сподели арбитър Владислава Цариградска.

Впоследствие пък депутати от ГЕРБ се оплакаха, че не я виждат, тъй като не е седнала на комфортно място.

Не единствено Цариградска не пожела да седне до Зартова. Гръцкият предприемач Йоаким Каламарис също изрично съобщи, че не желае да сяда наоколо до адвокатката.

„ Не желаеме да сядаме до хората, които са ни създавали проблеми, само че сме тук, споделиха гръцките предприемачи “, евентуално визирайки още веднъж Невена Зартова.

Тя обаче запаци безмълвие.

В последна сметка откакто бяха изгубени повече 20 минути изслушваните лица бяха разместени из залата

Невена Зартова е прокурор, който предходната седмица подаде оставка като началник на районната прокуратурат в София. Тя призна, че познава Мартин Божанов-Нотариуса, който ходил при нея, с цел да дава показания като очевидец.

На съвещанието са и заместниците на Зартова, които също дадоха, с цел да бъдат изслушани.

„ Срещу мен стартира, във времето си обясних, комплицирано функционираща проведена офанзива. Започна с медийна обява, а по-късно с предизвестие, че ще бъде свалена, в случай че удовлетворя настояването на лицето Мартин Божанов-Нотариуса. От мен не се искаше резултат, който да удовлетвори Божанов, а аз да се отведа от дело, в което той участваше “, стартира първа Цариградска.

Цариградска сподели, че са “отправяли поздрави към фамилията ѝ, само че в подтекста поздравите са служели за предизвестия ”.

Тя уточни, че с изключение на Мартин Божанов-Нотариуса в цялата активност за напън са взели участие Велимир Атанасов и Калин Чанков. Съдийката разясни, че по това време министър Данаил Кирилов ѝ назначава служебна защита.

“До май месец 2023 година за Министерство на вътрешните работи и прокуратурата нямаше закононарушение ”, сподели тя и разяснява, че не е упорствала за защита, а просто е предоставила доказателства.

Тя посочи, че през предходната година е поискала да се ревизира дали не е следена със специфични разследващи средства.

“Имам тъжба в Страсбург. Надявам се един ден да съумея да потвърдя, че съм била подложена на разследващ надзор ”, добави тя пред депутатите.

Източник: 24 часа 
Още вести четете в рубрика „ Крими&Темида “
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР