Спорове и обвинения в парламента. Повод за това стана Планът

...
Спорове и обвинения в парламента. Повод за това стана Планът
Коментари Харесай

Планът за възстановяване: Депутатите искат МС да внесе законопроектите

Спорове и обвинявания в Народното събрание. Повод за това стана Планът за възобновяване. По искане на ГЕРБ - СДС депутатите  разискваха да задължат ли Министерски съвет в период от 7 дни да внесе всички законопроекти по Плана в Народното събрание, с цел да може страната ни да получи финансиране. От “Възраждане ” обаче показаха терзание, че с приемането на Плана се закриват въглищните централи в страната.

 
До три години закриване на 40% на ТЕЦ-овете, до 13 години закриване на 100% от ТЕЦ-овете, само че доста ще се веселя някогашните ръководещи и тези, които сега ще подкрепяте този План за възобновяване и резистентност, още веднъж всички евроатлантици тук да станете и да обясните на народа по какъв начин тъкмо ще стане това нещо и по какъв начин ще се оправим.
Цончо Ганев, " Възраждане "
ТЕЦ-овете би трябвало да работят при съблюдаване на екологичните правила, само че те са нужни за страната, по тази причина е нужен сериозен разбор.
Джевдет Чакъров, Движение за права и свободи

Последва и отговор от “Продължаваме смяната ”.

 
Това закъснение се дължи и на извършените безусловно непотребни избори през актуалната година, които бяха провокирани от вас. Второ - когато приказваме за енергетиката, рамките на тази енергетика бяха заложени от едно решение, подписано от господин Борисов.
Николай Денков, Политическа партия
Появиха се два лобистки плана в областта на енергетиката. Това е повода да се забави проектът. Един милиард евро за акумулатори, 200-300 милиона евро за геотермална сила, неща, които бяха вкарани в проекта само от лобистки ползи, свързани, съгласно мене, с комисиони.
Делян Добрев, ГЕРБ-СДС

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се опита да потуши напрежението.

 
В света има три казуса - Близкия изток, Далечния изток и Марица изток.
Вежди Рашидов, ръководител на Народно събрание

От Демократична България, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “ резервираха безмълвие по тематиката.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР