Според заместник-министъра на външните работи на САЩ изтичането на изключително

...
Според заместник-министъра на външните работи на САЩ изтичането на изключително
Коментари Харесай

Москва: Изтичането на информация от САЩ може да цели да заблуди Русия

Според заместник-министъра на външните работи на Съединени американски щати приключването на извънредно чувствителни документи в интернет може да е опит на Съединени американски щати " да заблуди " Русия ".

" Вероятно за някого е забавно да прегледа тези документи, дали в действителност са документи, дали са подправени или може да става въпрос за съзнателно приключване ", съобщи Сергей Рябков пред съветските осведомителни организации.

Рябков твърди, че всичко това се дължи на обстоятелството, че Съединени американски щати са страна във войната в Украйна и това съответно е " опит за хибридна война против Русия ".

Пробивът в инфромацията провокира престъпно следствие от страна на американското министерство на правораздаването. Изтеклите документи включват класифицирана информация за битката на Украйна против нашествието на Русия и асистенция на съдружниците на Съединени американски щати, заяви Агенция Франс Прес.

В документа се акцентира загрижеността на Съединени американски щати по отношение на способността на Украйна да продължи да се пази от съветските удари. " Вашингтон пост " заяви, че в различен документ са изразени подозрения по отношение на триумфа на идна атака на силите на Киев.

В един от изтеклите документи американски чиновници пресмятат, че в един миг в Украйна са работили 97 членове на специфичните сили от страни от НАТО, в това число 50 английски военнослужещи, написа “Гардиън ”.

Снимки на поверителни документи бяха открити в Twitter, Telegram, Discord и други уеб сайтове, като се допуска, че някои от тях са циркулирали онлайн от известно време.

Голяма част от документите към този момент не са налични - Вашингтон работи за премахването им. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР