Според Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт

...
Според Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт
Коментари Харесай

Лукойл е внесла 25 млн. лева по-малко във фонда за енергийна си...

Според Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз бе изчислено, че до днешна дата " Лукойл " би трябвало да внесе към 70 милиона лв. за декември. 

 

Предстои да се обясни за какво импортираната от сума е в по-малък от посочения от икономическото министерство размер и по какъв начин ще работят институциите в този случай.

От икономическото министерство показаха за " Хоризонт ", че съгласно Закона вноските са обществени вземания и подлежат на наложително осъществяване от обществен реализатор по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

 

За невнесените в период вноски Фондът би трябвало да даде информация на Националната организация за приходите до края на настоящия месец за предходния.

 

На 15 януари от министерството оповестиха, че със заповед на министъра на стопанската система и промишлеността вноската на " Лукойл " по член 1 от Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз за месец декември 2023 година е в размер на 69 904 372 лв..

През първата половина на януари 2023 г. депутатите усилиха размера на месечната вноска във Фонд  " Сигурност на електроенергийната система "  за създадени  в България нефтопродукти от съветски нефт. Това стана с промени сред първо и второ четене на приетия напълно нов Закон за компенсиране на разходите на потребителите за превоз.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР