Според юристи, занимаващи се с гражданското право, подобни ходове са

...
Според юристи, занимаващи се с гражданското право, подобни ходове са
Коментари Харесай

Мръсни Игри! Ето Как Цвета, Която Погуби Шестима На Ам Тракия Отървава Имането!

Според адвокати, занимаващи се с гражданското право, сходни ходове са процедура и задачата им да се избегне заплащането на компенсации. Ситуацията в тази ситуация в допълнение се усложнява, тъй като Таскова е имала подписана застраховка " Гражданска отговорност " към банкрутиралата кипърска компания " Олимпик ". По принцип при сходни произшествия компанията на отговорния лидер заплаща на околните на жертви и потърпевши.

" При този проблем компенсациите ще би трябвало да заплати Гаранционния фонд на българските застрахователи, тъй като към него " Олимпик " са внасяли сума от всяка подписана лавица. Формално обаче с цел да заплати, в Кипър би трябвало да е стартирало произвеждане по неплатежоспособност, а то по неразбираеми аргументи за мен към този момент три пъти се отсрочва ", разяснява ръководителят на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров.

Дългогодишен юрист по Гражданско право също твърди, че Гаранционния фонд би трябвало да поеме отговорността по компенсациите, а след това да си търси правата от Цвета Таскова или от компанията " Олимпик ". " потърпевшият избира към кого да насочи претенцията си.

Предполагам, че потърпевшите ще предявят цивилен искове против нея в самото наказателно произвеждане ", разяснява той. Това евентуално е и повода дамата да се раздели толкоз скоро след злополуката с жилището си, който е продаден на 24-годишен покупател. Потърпевшите обаче могат да се базират на член 135 от Закона за отговорностите и договорите и да нападат продаждабата.

" Това е иск за относителна нищожност, в случай че вие дължите пари и, с цел да не мога аз да ги събера, вие извършите такава договорка, с която ме увредите и намалите имуществото си, аз мога да нападам договорката и да я унищожа посредством съда ", разясняват адвокати.

Един от признаците на фиктивната продажба е занижената стойност на договорката. Друг е, че продавачът продължава да живее в продадения апартамент. В нередки случаи купувачът се оказва прочут, непосредствен или родственик на продавача. Дали потърпевшите ще предявят искове за обезщетение към Цвета ще стане ясно на 15 май, когато е първото разпоредително съвещание по делото.Разследването към този момент е завършило и обвинителния акт е импортиран в Софийския областен съд.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР